Maskva: „Standard & Poor's“ reitingo sumažinimas – Vašingtono įsakymu

  • Teksto dydis:

Maskva antradienį pasmerkė „Standard & Poor's“ sprendimą sumažinti Rusijos reitingą ir sakė, kad šis sumažinimas iki spekuliacinio lygio buvo atliktas įsakius Jungtinėms Valstijoms.

„Aš asmeniškai neabejoju, kad tai buvo padaryta net ne paskatinus, bet tiesiogiai įsakius Vašingtonui“, – sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Vasilijus Nebenzia, kurį citavo valstybinė naujienų agentūrą „RIA Novosti“.

„Rusija susiduria su koordinuotais veiksmais jos ekonomikai pakirsti. Šie veiksmai yra slapta dalis sankcijų karo, kuris buvo paskelbtas mums gan oficialiai, – sakė jis. – Tas faktas, kad šis žingsnis buvo žengtas dabar, nestebina: pagal keistą sutapimą jis buvo žengtas per naują antirusiškos isterijos piką“.

Prezidento Vladimiro Putino atstovas taip pat pareiškė, kad reitingo sumažinimas buvo politiškai motyvuotas.

„Rimtos kompanijos vargu ar vadovausis tokiais reitingais, kurie neatspindi realios situacijos“, – sakė Dmitrijus Peskovas, kurį citavo „RIA Novosti“.

„Standard & Poor's“ pirmoji iš trijų pagrindinių tarptautinių reitingų agentūrų sumažino Rusijos kredito reitingą iki spekuliacinio lygio, reitingo perspektyvą toliau vertindama neigiamai, kas reiškia tikėtiną tolesnį reitingo kritimą. Tai pirmas toks sumažinimas Rusijai per dešimtmetį.

Šis reitingo sumažinimas dar labiau padidina spaudimą Rusijos ekonomikai, kurią jau veikia žemos naftos kainos ir keliais etapais įvestos Vakarų sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių