Maskva pakvietė visus užsienio ambasadorius į susitikimą dėl S. Skripalio apnuodijimo

  • Teksto dydis:

Maskva antradienį pakvietė visus Rusijos sostinėje dirbančius užsienio valstybių ambasadorius į susitikimą su URM ekspertais, kurie išdėstys šalies poziciją dėl buvusio dvigubo šnipo Sergejaus Skripalio apnuodijimo Didžiojoje Britanijoje.

Buvusio rusų dvigubo agento S. Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimas nervus paralyžiuojančia medžiaga kovo 4 dieną Anglijos Solsberio mieste išprovokavo diplomatinę krizę tarp Maskvos ir Londono.

Britanija tvirtina, kad tik Rusija turėjo pajėgumų, motyvų ir ketinimų įvykdyti šį išpuolį, per kurį, kaip teigia Londonas, buvo panaudota Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojanti medžiaga „Novičiok“. Maskva savo ruožtu neigia visus jai metamus kaltinimus.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova sakė, kad trečiadienį įvyksiantis susitikimas suteiks galimybę „Rusijai išreikšti savo poziciją oficialiems užsienio šalių atstovams“, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Tame susitikime dalyvaus „lyderiai ir departamento neplatinimo ir ginklų kontrolės ekspertai“, pridūrė M. Zacharova.

Britanija praėjusį trečiadienį iš šalies išsiuntė 23 rusų diplomatus ir įšaldė aukšto lygio kontaktus su Rusija.

Kremlius, reaguodamas į Londono veiksmus, savaitgalį paskelbė išsiunčiantis 23 britų diplomatus ir stabdantis Britų tarybos veiklą Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių