Maskva pakvietė NATO nares į savo saugumo konferenciją

  • Teksto dydis:

Rusijos organizuojamos 6-osios Maskvos tarptautinio saugumo konferencijos organizatoriai, pakvietė į ją 84 šalis, įskaitant kai kurias NATO nares, tarp jų – Baltijos šalis, nurodė pareigūnai.

Planuojama, kad per konferencijos atidarymą kalbas sakys Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, pranešė Gynybos ministerija.

Rusijos gynybos ministerijos tinklapyje penktadienį atidarytame šiai konferencijai skirtame puslapyje nurodoma, kad į konferenciją pakviestos 84 šalys, tarp jų devynios iš 28 NATO narių: Didžioji Britanija, Belgija, Vokietija, Kanada, Lietuva, Latvija, Estija, JAV ir Turkija

Taip pat planuojama, kad į konferenciją atvyks delegacijos iš Azerbaidžano, Armėnijos, Indijos, Pakistano, Irano, Izraelio, Irako, Sirijos ir kitų valstybių.

Tarp pakviestų organizacijų minimos Jungtinės Tautos, Arabų Lyga, Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas, Nepriklausomų Valstybių Sąjunga, Šanchajaus bendradarbiavimo organizacija, Pietryčių Azijos šalių organizacija, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija bei NATO.

S.Šoigu nurodė, kad ši konferencija, pirmąkart organizuota prieš penkerius metus, tapo svarbiu tarptautiniu forumu, „skatinančiu atvirą keitimąsi nuomonėmis įvairiais aktualiausiais klausimais, susijusiais su saugumu ir kariniu bendradarbiavimu“.

„Praeitais metais tarptautinis terorizmas buvo pagrindinė tema praeitais metais. Mūsų dienomis teroristų agresija išlieka viena didžiausių grėsmių tarptautiniam saugumui. Jai spręsti reikalingas išsamus integruotas požiūris. Manome, kad svarbu tęsti anksčiau pradėtas diskusijas ir pasinaudoti artėjančia konferencija, kad pasidalytume vertinimais ir anksčiau sukaupta patirtimi, – sakoma S.Šoigu pranešime, paskelbtame ministerijos tinklalapyje.

„Rusijos gynybos ministerija pristatys savo požiūrį į ginkluotųjų pajėgų vaidmenį tarptautinėse kovos su terorizmu pastangose“, – pridūrė jis.

Per konferenciją taip pat bus diskutuojama apie kitas pasaulinio ir regioninio saugumo problemas, reikalaujančias nešališkų kompleksinių analizių, siekiant nustatyti galimus bendradarbiavimo tarp gynybos agentūrų mechanizmus, pažymėjo S.Šoigu.

Konferencija vyks Maskvoje balandžio 26–27 dienomis.


Šiame straipsnyje: RusijaBaltijos šalys

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikriausia

tikriausia portretas
Juknevičienė jau kraunasi čemodanus

benderas

benderas portretas
:DDDD pakvietė vilkas avis į "saugos kanfiarianciją" :DDDDDD siųst ant 3 raidžių tą teroruSSkyną su sav konferencijom. o žemiau rašiusiam: teroruSSkynui "nereikėjo" nei gruzijos tik dabar abchazija ir pietų osetija okupuotos. jiems "nereikėjo" ir ukrainos tik lygiai taip pat krymas bei donbasas okupuoti. tai aš tikiu, kad jiems ir pabaltijo "nereikia" tik menkiausiai progai pasitaikius jie atsirėžtų gabalą latvijos estijos ar lietuvos

Anonimas

Anonimas portretas
jo,reikalingi jūs maskvai,kaip šuniui penkta koja,jau net tie rusai juokiasi iš bananų respublikos,ožio ir kgbistės ir jie yra visiškai teisūs
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių