Maskva: JAV toliau kuria „jėgos placdarmą“ Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

JAV, teikdama karinę pagalbą Baltijos šalims, toliau kuria jėgos placdarmą ir skatina sąjungininkus didinti karinius biudžetus, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Aleksandras Gruško.

„JAV tęsia dvejopą liniją dėl Rytų sparno stiprinimo ir placdarmo jėgos projektavimui sukūrimo, o iš kitos (pusės) skatina sąjungininkus tiksliai vykdyti Vašingtono reikalavimus didinti karinius biudžetus iki 2 proc. (BVP)", – Maskvoje žurnalistams pareiškė A. Gruško, atsakydamas į prašymą pakomentuoti Baltųjų rūmų sprendimą suteikti Baltijos šalims karinės pagalbos už 170 mln. dolerių (138,5 mln. eurų).

„Čia matomas JAV suinteresuotumas, kad šie pinigai būtų leidžiami pirmiausia amerikiečių ginkluotės įsigijimui, nes pagal NATO normatyvus ne mažiau kaip 20 proc. karinių išlaidų turi būti skiriama technikai ir ginkluotei pirkti “, – pridūrė viceministras.

„Mūsų pozicija aiški: mes remiamės tuo, kad visos šios pastangos, kurias matome iš NATO pusės, negerina saugumo situacijos, tik ją blogina“, – pabrėžė A. Gruško.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas

Juokas portretas
Troliai - gav gav gav...palaizykit letena savo liliputui valdovui.

Anonimas

Anonimas portretas
Su tais tankais lekit debilai i sikna.

Anonimas

Anonimas portretas
Sapnuojasi kremliniams haliucinacijos nors is kitos pusės koks ju sušiktas reikalas mes esame nepriklausoma valstybė ir savo teritorijoje darom ką norim mes o ne ruskiai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių