N.Mandela po ilgo gydymosi ligoninėje grįžo namo

  • Teksto dydis:

Nelsonas Mandela namie praleido pirmą naktį po to, kai sekmadienį buvo išrašytas iš ligoninės, tačiau Pietų Afrikos Respublikos (PAR) vyriausybė sakė, kad kovos su apartheidu didvyris tebėra kritinės būklės ir kad jam taikoma intensyvioji slauga.

Buvęs prezidentas ligoninėje Pretorijoje dėl kvėpavimo takų ligos buvo intensyviai gydomas beveik tris mėnesius ir praleido ten 95-ąjį gimtadienį.

Prezidentūros pareiškime sakoma, kad jo būklė "tebėra kritinė ir kartais nestabili" ir kad juo namuose Johanesburge rūpinsis ta pati intensyviosios terapijos gydytojų komanda.

"Jeigu ateityje bus sveikatos sutrikimų, dėl kurių reikės kito atsigulimo į ligoninę, tai ir bus padaryta", - nurodoma pareiškime.

Prie N.Mandelos namų šiauriniame Johanesburgo priemiestyje sekmadienį kelios minutės po 9 val. Grinvičo (12 val. Lietuvos) laiku buvo pastebėtas atvažiuojantis greitosios pagalbos automobilis su policijos palyda.
N.Mandelos šeima reiškė džiaugsmą dėl jo sugrįžimo.

"Mums šventė, kad jis pagaliau vėl yra namuose su mumis", - sakė vaikaitis Mandla Mandela, kuris padėkojo PAR gyventojams ir žmonėms iš viso pasaulio už jų palaikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių