Malyje prezidento rinkimus didele persvara laimėjo Ibrahimas Boubacaras Keita

Malyje ketvirtadienį naujuoju šalies lyderiu paskelbtas Ibrahimas Boubacaras Keita, patvirtinus apie ryškią buvusio ministro pirmininko pergalę prezidento rinkimuose, teikiančiuose naujų vilčių konfliktų draskomoje šalyje.

Per televiziją tiesiogiai paskelbti sekmadienį vykusio antrojo rinkimų rato rezultatai rodo, kad I. B. Keita pelnė 77,6 proc. rinkėjų balsų, o jo varžovui Soumaila Cisse teko 22,4 proc.

Buvęs Malio finansų ministras S.Cisse dar pirmadienį, pamatęs pirmuosius rezultatus, pripažino pralaimėjęs įtemptus prezidento rinkimus ekspremjerui I.B. Keitai.

Rinkėjų aktyvumas sudarė 45, 8 proc., sakė vidaus reikalų ministras Moussa Sinko Coulibaly, nurodęs, kad tik 93 tūkst. balsalapių buvo sugadinta, palyginus su 400 tūkst. per pirmąjį ratą.

Šaliai buvo labai svarbu, kad šie rinkimai įvyktų tvarkingai, nes nuo to priklauso, ar Maliui bus atverta daugiau kaip 4 mlrd. dolerių tarptautinių donorų parama, kuri buvo įšaldyta po separatistų sukilimo ir perversmo 2012 metais bei islamo sukilėlių veiklos, kuri sukrėtė bene stabiliausios demokratijos šiame regione šalį

68-erių I. B. Keita, yra pagarsėjęs savo šiurkštoka kalba, priešiškumu kompromisams, griežtumu.

Per rinkimų kampaniją I. B. Keita žadėjo suvienyti Malį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių