Malyje nuo 2011 metų džihadistų įkaitu laikytas švedas paleistas

  • Teksto dydis:

Malyje „al Qaeda“ įkaitu nuo 2011-ųjų laikytas švedas paleistas į laisvę, pranešė pirmadienį Švedijos vyriausybė, tuo tarpu kito, su juo buvusio įkaito iš Pietų Afrikos likimas nežinomas.

„Man nepaprastai malonu pranešti, kad Johanas Gustafssonas (Johanas Gustafsonas) yra paleistas ir gali grįžti į Švediją“, – sakoma užsienio reikalų ministrės Margot Wallstrom (Margo Valstriom) pranešime, bet jame neatskleidžiama, kaip jo paleidimas buvo užtikrintas.

Vėliau švedų laikraščiai „Expressen“ ir „Aftonbladet“ trumpai parašė, kad Švedijos vyriausybės lėktuvas su J.Gustafssonu nutūpė Stokholmo Arlandos oro uoste ir kad ji į pasitiko artimieji, bet nei vyriausybė, nei oro uosto pareigūnai šios informacijos nepatvirtino.

42-ejų J.Gustafssonas buvo pagrobtas Timbuktu, Malio šiaurėje, 2011-ųjų lapkritį kartu su Pietų Afrikos piliečiu Stephenu McGowanu (Stvienu Makgovanu) ir olandu Sjaaku Rijke (Šaku Reike) Pastarąjį prancūzų specialiosios pajėgos išvadavo 2015-ųjų balandį.

Apie S. McGowano likimą Švedijos užsienio reikalų ministerija nieko nepranešė.

Minėtus tris asmenis ir dar kelis Vakarų šalių piliečius ginkluotų vyrų būrys pagrobė iš viešbučio terasos. S.Rijkes žmona tada sugebėjo pabėgti, o vienas vokietis, mėginęs pasipriešinti,buvo nušautas.

Islamiškojo Magribo „Al Qaeda“ (Al Qaeda in the Islamic Maghreb) Šiaurės Afrikos padalinys prisiėmė atsakomybę už tą išpuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedas

Diedas portretas
Patikekit.kai papuoli pas dzihadistus tai lukiskes sanatorija.tikras vyras.sekmes jam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių