Malyje išlaisvinti du įkaitais buvę ispanai

Mauritanijoje pernai pagrobti du Ispanijos piliečiai, kuriuos devynis mėnesius laikė įkaitais Šiaurės Afrikoje veikianti tarptautiniam teroristų tinklui "al Qaeda" artima grupuotė, buvo paleisti į laisvę, pirmadienį pranešė Ispanijos vyriausybė.

"Abu įkaitai išlaisvinti", - sakė vyriausybės atstovas spaudai ir pridūrė, kad ministras pirmininkas Jose Luisas Zapatero padarys pareiškimą šiuo klausimu.

Kiek anksčiau žiniasklaida pranešė, kad humanitarinės pagalbos darbuotojai 35 metų Albertas Vilalta ir 50 metų Roque Pascualis, kurie buvo pagrobti Mauritanijoje lapkričio 29 dieną, buvo paleisti ir nugabenti prie Burkina Faso sienos.

Ispanijos vyriausybės pareigūnas sekmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad "mes siekiame laimingai užbaigti šį reikalą".

Išlaisvintieji ispanai buvo vieni iš trijų humanitarinės pagalbos organizacijos "Accio Solidaria" darbuotojų, kurie buvo pagrobti Mauritanijos sostinėje Nuakšote ir už pinigus perduoti Šiaurės Afrikoje veikiančiai Islamiškojo Magribo "Al Qaeda" (AQIM).

Trečiąją įkaitę - 39 metų Alicią Gamez) - AQIM paleido kovą.

Mauritanija rugpjūčio 16 dieną perdavė Maliui iš jo kilusį šio pagrobimo organizatorių Omarą Sid'Ahmedą Oudą Hammą, kuriam Mauritanijos teismas buvo skyręs 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Pirmadienį dienraštis "El Mundo" pranešė, kad įkaitai buvo paleisti po to, kai Mauritanija perdavė O.S.O.Hammą, o Ispanijos vyriausybė už juos sumokėjo 3,8 mln. eurų (10,4 mln. litų) išpirką.

Omaro Sahrawio pravardę turintis O.S.O.Hamma yra susijęs su Šiaurės Afrikoje veikiančia AQIM.


Šiame straipsnyje: pagrobimasIspanijaAl Qaeda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių