Malaizijos princesė per prašmatnią ceremoniją ištekėjo už olando

  • Teksto dydis:

Vieno įtakingiausių Malaizijos sultonų duktė pirmadienį per prašmatnią ceremoniją, surengtą laikantis šimtamečių tradicijų, ištekėjo už savo sužadėtinio olando.

31 metų princesės Tunku Tun Aminah (Tunku Tun Aminos), vienintelės Džohoro sultono dukters, ir 28 metų Denniso Muhammado Abdullah (Deniso Muhamado Abdulos) jungtuvės vainikavo ilgiau kaip trejus metus trukusį romaną. Į islamą atsivertęs olandas ir princesė susituokė karališkosios šeimos rezidencijoje šalies pietuose esančiame Džohor Bahru mieste pagal malajų musulmonų papročius.

Privačioje ceremonijoje dalyvavo artimi giminaičiai ir draugai. Jaunikis vilkėjo tradicinius baltus malajų vestuvinius drabužius, o nuotaką – baltą suknelę.

Dennisas Muhammadas specialioje rūmų menėje užmovė ant Tunku Aminah piršto vestuvinį žiedą, pranešė karališkoji spaudos tarnyba. Pagal Džohoro valstijos, kurioje gyvena daugiausia musulmonai, šimtmečių senumo vestuvinius papročius jis taip pat davė jai simbolinį 22,5 ringito (maždaug 5 eurų) kraitį, pora pagarbiai pabučiavo rankas savo tėvams, tetoms ir dėdėms.

Vakare įvyksiantis priėmimas bus pagrindinis vestuvių renginys, jo metu bus surengta oficialaus pasirodymo ceremonija. Į priėmimą pakviesta maždaug 1,2 tūkst. svečių, o didžiuliame ekrane miesto aikštėje šventę stebės paprastų piliečių minios.

Pastarosiomis dienomis vyko karštligiški pasirengimo darbai, rūmų teritorija ir pagrindinės gatvės buvo išpuoštos vėliavomis.

„Šįvakar veduosi žmoną ir du mažus vaikus į miesto aikštę stebėti tiesioginės vakaro iškilmių transliacijos, – naujienų agentūrai AFP sakė 34 metų pardavėjas Azimas Mohamadas Nurazimas. – Tai šventė visiems džohoriečiams. Linkiu Tunku Aminah ir jos vyrui ilgo ir sveiko gyvenimo, tegul Dievas palaimina šią porą daugybe vaikų.“

Princesės sutuoktinis, kuris dabar dirba vienoje nekilnojamojo turto vystymo kompanijoje Džohore, gimė kaip Dennisas Verbaasas (Denisas Verbasas), o musulmonišką vardą priėmė 2015 metais atsivertęs į islamą.

Džohoro karališkoji šeima yra turtinga ir įtakinga, turi savo privačią armiją, kuri yra vienintelė valstijos armija visoje šalyje. Malaizijoje galioja unikalus susitarimas, pagal kurį šios musulmoniškos valstybės sostas kas penkeri metai pereina vis kitam devynių valstijų valdytojui. Valstijas valdo islamiškos karališkosios šeimos.

Dabartinis Malaizijos monarchas yra sultonas Muhammadas V (Muhamadas V) iš konservatyvios šiaurinės Kelantano valstijos; sostą jis perduos kitam 2021 metais. Tačiau mažai tikėtina, kad karaliumi kada nors taps Dennisas Muhammadas, nes valdytojai patys išsirenka, kuris iš jų užims sostą.


Šiame straipsnyje: Malaizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių