Malaizijoje baigėsi kruizinio laivo drama

Gaisro apgadinto prabangaus kruizinio laivo keleiviai pirmadienį gyrė kapitoną ir įgulą už tvarkos užtikrinimą bei saugų jų pargabenimą į Malaiziją po to, kai laineris parą praleido dreifuodamas Filipinų vandenyse.

Apie tūkstantį žmonių plukdantis laivas „Azamara Quest“ buvo įstrigęs prie pietinių Filipinų krantų, kai penktadienį kilo gaisras viename jo variklių skyriuje.

Per šį incidentą buvo sužeisti penki įgulos nariai.

Šeštadienio vakarą variklius vėl pavyko įjungti, o sekmadienio vakarą „Azamara Quest“ pasiekė Sandakano miestą Malaizijos rytinėje Sabaho valstijoje Borneo saloje.

Praėjus daugiau nei dviem valandoms po laivo prisišvartavimo keleiviai, kurie atrodė išvargę, tačiau daugelis šypsojosi, sulipo į autobusus, apie vidurnaktį nuvežusius juos į viešbučius. Pagalbą atvyko suteikti Malaizijos policija ir kai kurių šalių, tarp jų JAV, Didžiosios Britanijos ir Kanados, konsuliniai pareigūnai.

Gaisras, kuris buvo greitai užgesintas, sugadino oro kondicionavimo sistemą. Keleivė Diane Becker Krasnick (Dajan Beker Krasnik) iš Sent Tomaso JAV Mergelių Salose sakė, kad laive buvo labai karšta.

„Buvo nepatogu, tačiau įgula buvo absoliučiai nuostabi - mumis rūpinosi, užtikrino, kad būtume saugūs, dvigubai uoliau darbavosi ir rūpinosi, kad gautume visko, ko mums reikia“, - pasakojo D.B.Krasnick, kuri su savo vyru Marku šventė vestuvių 40 metų sukaktį.

D.B.Krasnick vaizdo įrašuos ir nuotraukose, kurias gavo naujienų agentūra AP, matomi gelbėjimosi liemenes užsidėjęs keleiviai, penktadienio vakarą susirinkę laivo kabareto salėje, kuri kartu su lošimo sale buvo paversta susirinkimų centrais, kur buvo skelbiama informacija.

Kai kurie keleiviai sakė, kad kilus gaisrui jie iškart prisiminė anksčiau šiais metais kitus kruizinius laivus ištikusias nelaimes. Tačiau jie pažymėjo, kad padėtis toli gražu nebuvo tokia bloga kaip laineryje „Costa Concordia“, kuriam sausį užplaukus ant uolų ir nuvirtus ant šono ant Italijos krantų žuvo 32 -monės.

Australijos mieste Melburne gyvenanti Margaret Whawell (Margaret Veivel) sakė, kad nebuvo „jokios panikos, jokio chaoso. Viskas buvo valdoma.“

„Kapitonas buvo fenomenalus“, - Sandakane sakė vienos Toronto mokyklos buvusi direktorė Dorothy Irvine (Doroti Irvain).

Penki įgulos nariai apsinuodijo dūmais. Vienas Sandakano ligoninės darbuotojas sakė, kad joje gydomas vienas įgulos narys iš Gvatemalos, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

11 denių laive, kuriame yra įrengta lošimų salė, vandens procedūrų kompleksas ir krautuvėlės, plaukė 590 keleivių ir 411 įgulos narių. Daugiau nei trečdalis (201) jų buvo amerikiečiai, nurodome keleivių ir įgulos narių sąraše, kurį laivo kapitonas pateikė Filipinų pakrančių sargybai.

Laivą eksploatuojanti bendrovė pranešė, kad likusi šios kruizinės kelionės dalis buvo atšaukta.


Šiame straipsnyje: kruizinis laivaslaivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių