Maistas Indijos vargšams – rinkimų kampanijos žingsnis?

Indijos vyriausybė pradeda programą, pagal kurią tieks maistą dviem trečdaliams šalies gyventojų. Kritikai teigia, kad tai apgalvotas rinkimų kampanijos žingsnis, kuriuo tik eikvojami Indijos finansai.

Pagal naują Indijos vyriausybės programą, 5 kilogramai pigių grūdų kiekvieną mėnesį pasieks apie 800 milijonų neturtingų šalies gyventojų. Ši programa – kontroversiško Aprūpinimo maistu įstatymo dalis. Jos imtasi, nors įstatymui dar turi pritarti parlamentas. Šie vyriausybės veiksmai šalyje sukėlė diskusijų bangą. Pasak kritikų – tai tik gerai apgalvotas politinis žingsnis, kuriuo siekiama užsitikrinti rinkėjų paramą. Taip esą tik eikvojami Indijos finansai.

Ambicingas aprūpinimo maistu įstatymas kainuos beveik 24 milijardus dolerių ir jau vadinamas viena didžiausių gerovės programų pasaulyje. Įstatymu siūloma lengvesnėmis sąlygomis suteikti kilogramą ryžių, kviečių ir sorų  trečdaliui indų, gyvenančių kaimuose, ir pusei miestiečių. Ši programa buvo senas valdančiosios Kongreso partijos rinkimų pažadas. Nors įstatymui sunkiai sekasi perkopti barjerus, tikimasi, kad jo įgyvendinimas padės partijai užsitikrinti gyventojų simpatijas ir laimėti rinkimus kitąmet.

Aprūpinimo maistu programos rėmėjai primena, kad nepaisant ekonomikos augimo pastaraisiais metais, Indijai reikia milžiniškų pastangų išmaitinti savo gyventojus. Čia gyvena trečdalis viso pasaulio vargingųjų, maisto ypač trūksta vaikams. Šia programa esą būtų galima sumažinti skurdą ir badą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių