Mafijos veiklą tirianti Ispanija ieško Rusijos aukšto rango pareigūnų

  • Teksto dydis:

Ispanija, tirdama įtakingos pogrindinės gaujos veiklą, išdavė orderius areštuoti kelis Rusijos aukšto rango pareigūnus, rodo ketvirtadienį paskelbtas teismo nurodymas.

Tarp ieškomų asmenų yra Vladislavas Reznikas, parlamentaras iš prezidento Vladimiro Putino partijos „Vieningoji Rusija“ ir parlamento žemųjų rūmų Finansų komiteto pirmininko pavaduotojas, jo žmona Diana Gindin, ir Nikolajus Aulovas, Rusijos kovos su narkotikais agentūros direktoriaus pavaduotojas.

Sąraše taip pat yra Igoris Sobolevskis, buvęs Rusijos tyrimų komiteto, dažnai palyginamo su JAV FTB, direktoriaus pavaduotojas.

Teismo nurodyme, kurį matė AFP, teisėjas apibūdino įtariamus jų ryšius su Genadijumi Petrovu, kuris, kaip teigiama, iš savo prabangios vilos Ispanijos Maljorkos saloje vadovavo liūdnai pagarsėjusiai Rusijos Tambovo gaujai.

2008 metais G.Petrovas buvo areštuotas savo viloje Ispanijoje ir yra įtariamas išplovęs dešimtis milijonų eurų, uždirbtų iš jo gaujos nusikalstamos veiklos, kuri apima prekybą narkotikais ir ginklais, plėšimus ir grobimus.

Vėliau jis buvo paleistas už užstatą ir dabar slapstosi.

G.Petrovas buvo „glaudžiai susijęs su Rusijos ekonomine, politine, teismų ir policijos valdžia, taip pat – su žmonėmis, įsitraukiančiais į tarptautinį organizuotą nusikalstamumą, kad pasirūpintų bendrais projektais“, sakoma teismo nurodyme.

Įtariama, kad G.Petrovas ir jo žmona sukūrė kompanijų tinklą jo pelno perinvestavimui tokiose srityse kaip nekilnojamojo turto sektorius.

Tuo tarpu V.Reznikas įtariamas sąsajomis su G.Petrovu.

„Reznikas atlieka teisėtus ar neteisėtus veiksmus, kad ir kokių jų reikėtų: prekiavimas įtaka, privilegijuota informacija – aukščiausiuose Rusijos sluoksniuose, dėl Petrovo interesų“, – sakoma minimame teismo dokumente.

Jame nurodoma, kad N.Aulovas taip pat yra artimai susijęs su šiuo mafijos bosu, kuriam perduoda informaciją.

Teisėjas jau nurodė teisti šešis iš 15 asmenų, kurių atžvilgiu vykdomas tyrimas, tarp jų – G.Petrovą, jo žmoną ir V.Rezniką.

Rusijos federalinė narkotikų kontrolės agentūra sakė, kad ispanų teisėjo sprendimas siekti N.Aulovo arešto yra „teisiškai neprofesionalus, politinis nužudymas ir galbūt susijęs su narkotikų mafijos kerštu“, pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių