Madridas atitraukia tūkstantines policijos pajėgas iš Katalonijos

  • Teksto dydis:

Ispanijos vyriausybė pranešė, kad iš Katalonijos atitraukiamos papildomos policijos pajėgos, dislokuotos šiame regione dar prieš prieštaringai vertinamą Katalonijos referendumą dėl nepriklausomybės. Manoma, kad Katalonijoje buvo dislokuota 10 tūkst. papildomų policijos pareigūnų, informuoja „Deutsche Welle”.

Papildomi policijos pareigūnai atitraukiami praėjus beveik trims mėnesiams nuo jų dislokavimo Katalonijoje. Pareigūnai buvo išsiųsti siekiant užkirsti kelią referendumui, kurį Ispanijos Konstitucinis teismas paskelbė neteisėtu.

Ispanijos vidaus reikalų ministerijos teigimu, policijos pareigūnų atitraukimas turėtų būti užbaigtas iki šeštadienio.

Katalonijai ruošiantis referendumui dėl nepriklausomybės, Madridas rugsėjo mėnesį dislokavo Katalonijoje tūkstančius papildomų pareigūnų iš Ispanijos nacionalinės policijos ir karinių pajėgų „Guardia Civil”.

Spalio 1-ąją dieną vykusį referendumą lydėjo smurtas, policija naudojo lazdas ir gumines kulkas, siekdama nuvyti rinkėjus nuo balsavimo kabinų. Mažiausiai 92 žmonės buvo sužeisti per susirėmimus. Katalonijos institucijos tvirtino, kad balsavimo dieną 900 žmonių prireikė medicinos pagalbos.

Nors Ispanijos ministro pirmininko Mariano Rajoy'aus vyriausybė neatskleidė tikslaus Katalonijoje dislokuoto papildomų pareigūnų skaičiaus, didžioji dalis žiniasklaidos priemonių skelbė, kad buvo išsiųsta nuo 4 iki 6 tūkst. pareigūnų. Tuo tarpu Ispanijos perkamiausias dienraštis „El Pais” teigė, kad dislokuotų papildomų pareigūnų skaičius siekia apie 10 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių