M. Zuckerbergas: „Facebook“ turi aiškių Rusijos kišimosi į JAV rinkimus įrodymų

  • Teksto dydis:

„Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas (Markas Zakerbergas) pareiškė, kad didžiausią pasaulyje socialinį tinklą valdanti bendrovė turi visiškai aiškius Rusijos mėginimų kištis į 2016 metų rinkimus Jungtinėse Valstijose įrodymus.

„Mūsų turimi duomenys pakankamai aiškiai rodo, kad rusai iš tiesų mėgino paveikti rinkimus“, – sakė M. Zuckerbergas interviu portalui „Recode“.

„Aptikome tai 2015-ųjų viduryje ir informavome Federalinį tyrimų biurą. Vėliau tokį pat aktyvumą matėme ir 2016 metais, identifikavome kai kuriuos iš tų asmenų. Per rinkimus gavome tam tikros informacijos iš FTB, padėjusios mums susidaryti bendrą vaizdą. Jis matomas (specialiojo prokuroro Roberto) Muellerio (Roberto Miulerio) dokumente, paskelbtame praėjusią savaitę. Tai – dalis mūsų radinių“, – kalbėjo „Facebook“ vadovas.

Praėjusią savaitę JAV generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rosensteinas (Rodas Rouzensteinas) paskelbė, kad dvylikai Rusijos žvalgybos pareigūnų buvo pareikšti kaltinimai organizavus įsilaužimus į Demokratų partijos kandidatės Hillary Clinton (Hilari Klinton) kampanijos elektroninio pašto serverius per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją.

Kaltinimus parengė specialusis prokuroras R. Muelleris – buvęs FTB direktorius, šiuo metu tiriantis numanomą Rusijos kišimąsi į 2016 metų rinkimus. Jis, be kita ko, aiškinasi, ar kas nors iš Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kampanijos vadovų buvo susimokęs su Maskva, kad pakreiptų rinkimus respublikonų kandidato naudai.

29 puslapių kaltinamajame akte sakoma, kad Rusijos karinės žvalgybos agentūra GRU vykdė „didelio masto kibernetines operacijas“, siekdama pavogti H. Clinton kampanijos ir Demokratų partijos dokumentus bei elektroninius laiškus.

Pasak M. Zuckerbergo, būta ir kitos kišimosi į rinkimus krypties, „kurią vėlokai pastebėjome“. Jis paaiškino turįs galvoje Interneto tyrimų agentūrą, sukūrusią feisbuke fiktyvių paskyrų tinklą melagingai informacijai skleisti.

2018 metų kovą JAV Iždo departamentas į su Rusija siejamų fizinių ir juridinių asmenų, kuriems taikomos sankcijos sąrašus papildomai įtraukė 14 žmonių ir vieną organizaciją. „Juoduosiuose sąrašuose“ atsidūrė ir Interneto tyrimų agentūra iš Sankt Peterburgo, kurios darbuotojai, manoma, mėgino paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimus, taip pat virtinė Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
"„Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas (Markas Zakerbergas)" straipsnyje parašyta po nuotrauka... o turėtų būti: „Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Cukerbergas (Mark Zuckerberg)...

o niekas nesikišo

o niekas nesikišo  portretas
kada Prunskienė kandidatavo?

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
straipsnyje parašyta: "aiškinasi, ar kas nors iš Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo)",- jei nemokate, gerbiama Redakcija, - turėtų būti: "aiškinasi, ar kas nors iš Donaldo Trampo (Donald Trump)"... o toliau vėl nelogiška: tai kam rašot tik originalo kalba?,- "siekdama pavogti H. Clinton kampanijos",- turėtų būti: "siekdama pavogti H. Klintonės, bet iš pagarbos (o ir gražiau skamba) reikia parašyti be lietuviškos galūnės,- H. Klinton (H. Clinton) kampanijos",- šiuo atveju nežinantieji Klinton perskaitys lietuviškai c - clinton... tai apsispręskite, gerbiama Redakcija, vieną kartą visam laikui... :)...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių