M. Trump leidžiasi į kelionę: vizitu Afrikoje bando išlįsti iš vyro šešėlio

  • Teksto dydis:

Melania Trump (Melanija Tramp) pirmadienį išvyko iš Vašingtono – ir iš savo vyro šešėlio – į kelionę po keturias Afrikos šalis, suteiksiančią progą žavingai ir kartais paslaptingai JAV pirmajai poniai praminti savo pačios diplomatinį kelią.

Apsilankymas Ganoje, Malavyje, Kenijoje ir Egipte yra pirmoji didelė tarptautinė kelionė, į kurią ji leidosi viena. Į Vašingtoną M. Trump grįš spalio 7-ąją.

Kitaip negu populiari jos pirmtakė Michelle Obama (Mišel Obama), buvusi madų manekenė Melania daugiausia laikosi antrajame plane, tačiau jos vyras Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), anksčiau dalyvaudavęs realybės televizijos šou, darbą JAV prezidento poste pavertė didžiausiu šou pasaulyje, ir tai daugelį glumina arba kelia nerimą.

M. Trump atstovė Stephanie Grisham (Stefani Grišam) sakė, kad pirmosios ponios kelionė Afrikoje bus „diplomatinis ir humanitarinis vizitas“, didžiausią dėmesį skiriant jos kampanijai „#BeBest“ už „vaikus ir jų gerovę“.

Daug detalių apie šią kelionę neskelbiama. Kaip paprastai, antraštes pelnė D. Trumpas, kuris praėjusią savaitę žurnalistams sakė, kad jo žmona rengia „didelę kelionę į Afriką“.

„Mums abiem labai patinka Afrika. Afrika tokia graži, daugeliu atžvilgių gražiausia pasaulio dalis“, – sakė prezidentas, kuris kartą, kaip pranešta, šį žemyną buvo pavadinęs „sušiktų šalių“ rinkiniu.

Tačiau net jei D. Trumpas ir pasiglemžė didžiausią dėmesio dalį, nėra abejonių, kad pradedamas vizitas Afrikoje bus būtent Melanios kelionė.

Tokiu metu, kai jos vyro vyriausybė ragina smarkiai mažinti JAV pagalbą visame pasaulyje, M. Trump atkreips dėmesį į didžiulės JAV Tarptautinio vystymo agentūros (USAID) darbą, sakė S. Grisham.

„Tai jos kelionė, jos iniciatyva“, – pridūrė atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių