M. Šefčovičius šią savaitę vyks į Maskvą aptarti dujų tiekimo klausimų

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos Pirmininko pavaduotojas Marošas Šefčovičius lapkričio 25-ąją atvyks į Maskvą, kur susitiks su Rusijos vicepremjeru Arkadijumi Dvorkovičiumi ir energetikos ministru Aleksandru Novaku, rodo EK tinklapyje paskelbti M.Šefčovičiaus darbotvarkės duomenys.

Preliminariai apie šiuos planuojamus susitikimus praėjusios savaitės pabaigoje pranešė Rusijos energetikos ministerija.

„Planuojama aptarti daug Rusijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo energetikos srityje klausimų“, – sakė Rusijos ministerijos atstovas, išsamesnės informacijos apie tai neatskleisdamas.

Pasak Kremliaus spaudos tarnybos, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per praėjusią savaitę vykusį pokalbį su Vokietijos kanclerės Angelos Merkel „aptarė situaciją dėl rusiškų dujų tranzito per Ukrainą į Europą ir atkreipė dėmesį į tai, kad sinoptikams prognozuojant šaltą žiemą gali didėti Europos vartotojams skirtų dujų neleistino naudojimo Ukrainoje rizika“.

Rusiškų dujų tiekimo Europai artėjančią žiemą klausimus M.Šefčovičius su Ukrainos valdžios atstovais gali aptarti vizito į Maskvą išvakarėse. Lapkričio 24-ąją jis dalyvaus ES ir Ukrainos viršūnių susitikime Briuselyje, teigiama M.Šefčovičiaus darbotvarkėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa!

opa! portretas
Dar tokio bukumo nebuvo,uzdejom sankcijas,ir i svecius vaziojam! Tai ka Amerikai jau ne laizom?

zmogus

zmogus portretas
o tai ko jus pas tuos didziausius savo priesus vaziuojate,vaziuokit i amerika ten ir prasikite pigiu duju
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių