M. Saakašvilis nori grįžti į Gruziją taisyti prezidento poste padarytų savo klaidų

  • Teksto dydis:

Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Sakaašvilis mano, kad dvi dienas Tbilisyje vykusią jaunimo demonstraciją už narkotikų politikos liberalizavimą išprovokavo daug gilesni griaunantys procesai, kuriuos nulėmė neformalus milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio valdymas.

„Mūs dienomis Gruzijoje katastrofiškas nedarbas, ypač jaunimo, daugybė kitų socialinių problemų, kurios nėra sprendžiamos oligarcho Ivanišvilio neformalaus valdymo sąlygomis“, – sekmadienio vakarą televizijai „Rustavi 2“ iš Olandijos pareiškė M. Saakšvilis.

Atsakydamas į klausimą, ar nemato savo atsakomybės už faktinį realios opozicijos sunaikinimą, prisidėjusį prie B. Ivanišvilio ir jo komandos atėjimo į valdžią, M. Saakšvilis nurodė, kad valdžios pasikeitimas įvyko ir dėl jo asmeninių klaidų.

„Pasakysiu daugiau, būtent dėl šių savo klaidų ketinu grįžti į Gruziją ir jas ištaisyti. Mano valdymo metu Gruzija vystėsi ir daugumoje valstybinių postų dirbo jauni žmonės, bet, žinoma, buvo ir klaidų“, – sakė eksprezidentas.

Jis taip pat teigė, kad įvykiai Armėnijoje, kur būtent jaunimas buvo pirmosiose kovos su oligarchais gretose, sukūrė didelį pasiryžimą protestuoti Gruzijoje, kuris neabejotinai tęsis.

Praėjusį savaitgalį Tbilisio aikštėje priešais parlamentą jaunimas protestavo prieš kovos su narkotikais operacijas naktiniuose elektroninės muzikos klubuose. Sekmadienį vakare situaciją komplikavo agresyvūs ultranacionalistų grupių veiksmai – bandymas prasiveržti pro policijos užtvaras ir susidoroti su mitingo dalyviais.

Policija tam užkirto kelią ir administracine tvarka sulaikė 19 asmenų, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija. Dalis jau paleisti už raštišką pasižadėjimą pasirodyti teisme.


Šiame straipsnyje: Michailas SakaašvilisGruzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiaip

Šiaip portretas
Manau gruzinai nebus tokie kvaili kad ji dar karta isileisti i savo šali, nebent kaip jie ir nori, i kaleijmą pasodinti. Kur jo laukia, nesulaukia.... Nes kaip praktika rodo kur tik šis "veikėjas" atsiranda "prie lovio" ten iš karto karas arba maidanai prasideda ir iš kart po to visi kartu su juo ten dalyvavę nori ji "pasodinti"

godumas

godumas portretas
laukia jo kiti iteisinti vagys kad pasodintu vagi i kaliuze

Tai ką,

Tai ką,  portretas
Vėl Gruzija? Kur Sakartvelija pradingo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių