M. Pompeo: JAV ir Šiaurės Korėjos susitikimo tikslas – pasiekti pokyčių santykiuose

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) penktadienį pareiškė, kad Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Jong Uno) susitikimo, įvyksiančio kitą savaitę Singapūre, tikslas yra pasiekti kardinalių pokyčių dvišaliuose santykiuose.

„Mūsų tikslas viršūnių susitikime yra labai aiškus. Norime pasiekti iš pagrindų kitokių strateginių santykių tarp abiejų šalių“, – interviu japonų kanalui NHK sakė M. Pompeo.

„Manome, kad svarbu panaikinti grėsmę visam pasauliui – per visišką Šiaurės Korėjos denuklearizaciją. Mainais į tai esame pasirengę padaryti tai, kas suteiktų jiems (Pchenjanui) reikalingas saugumo garantijas ir šiltesnius politinius santykius, kurių jiems irgi reikia“, – pabrėžė JAV valstybės sekretorius.

Jo teigimu, Vašingtonas nusiteikęs optimistiškai dėl artėjančio viršūnių susitikimo. Vis dėlto M. Pompeo pareiškė, kad šiuo metu nenori kalbėti apie denuklearizacijos terminą. Pasak jo, šį klausimą aptars D. Trumpas ir Kim Jong Unas.

M. Pompeo taip pat išreiškė viltį, kad jei derybos bus sėkmingos, Japonija, Pietų Korėja, Kinija ir kitos valstybės irgi prisidės prie Šiaurės Korėjos ekonominio vystymosi.


Šiame straipsnyje: JAVŠiaurės KorėjaMike Pompeo

NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių