M. Obama: tik viena H. Clinton turi užimti prezidento postą

  • Teksto dydis:

JAV pirmoji ponia Michelle Obama (Mišel Obama) pirmadienį Demokratų partijos suvažiavimui Filadelfijoje sakė, kad Hillary Clinton (Hilari Klinton) yra vienintelė kandidatė, pasirengusi būti šalies prezidentu, ir su panieka kalbėjo apie Donaldo Trumpo ( Donaldo Trampo) elgesį bei temperamentą.

„Šiuose rinkimuose yra tik vienas žmogus, kuriuo pasitikiu su ta atsakomybe, tik vienas žmogus, kuris, kaip tikiu, yra iš tikrųjų tinkamas būti Jungtinių Valstijų prezidentu, ir tai yra mūsų draugė Hillary Clinton“, – pasakė M.Obama ir šie jos žodžiai buvo palydėti plojimais atsistojus.

„Šiuose rinkimuose aš esu su ja“, – sakė M.Obama.

Savo vyro pirmąją užsienio reikalų sekretorę ji vaizdavo kaip kompetentingą, plieninę politikę, kuri nedaro „staigių sprendimų“ ar vertinimų.

„Negali turėti plonos odos ar tendencijos užsipulti. Reikia būti rimtam, pasveriančiam ir gerai informuotam“, – sakė ji.

M.Obama taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad H.Clinton, 2008 metais pralaimėjusi Demokratų partijos kandidato pirminius rinkimus Barackui Obamai (Barakui Obamai), „nesupyko ir nenusivylė“.

„Kaip tikra valstybės tarnautoja, Hillary žino, kad tai taip daug svarbiau už jos pačios troškimus ir nusivylimus“, – pridūrė M.Obama.

Pirmoji ponia, jos balsui kartais trūkinėjant, kalbėjo ir apie asmeninius dalykus – apie dviejų savo dukterų ateitį.

„Dėl Hillary Clinton mano dukterims ir visiems mūsų sūnums bei dukterims dabar savaime suprantama, kad moteris gali būti Jungtinių Valstijų prezidentė“, – sakė ji.

M.Obamos šilta, išraiškinga kalba pavergė suvažiavimą ir, regis, sugeneravo vienybę, kurios nesimatė per daugelį pirmosios suvažiavimo dienos darbų, kai užkietėję Bernie Sanderso (Bernio Sanderso) šalininkai švilpė kalbėtojams, reiškusiems paramą H.Clinton.

M.Obama, kurios vyras, dabartinis prezidentas, į suvažiavimą kreipsis trečiadienį, netiesiogiai įgėlė respublikonų kandidatui D.Trumpui, kurio kampanijos šūkis yra „Padaryk Ameriką vėl didžią“.

„Niekada niekam neleiskite jums sakyti, kad ši šalis nėra didi, – sakė M.Obama. – Nes tai šiuo metu yra didžiausia šalis Žemėje“.

Šaliai, pasak jos, reikia „lyderio, kuris kasdien vadovausis meile, viltimi ir neįmanomai didelėmis svajonėmis, kurias mes visi puoselėjame dėl savo vaikų“.

Amerikiečiams negalima tapti ciniškiems dėl šių metų prezidento rinkimų retorikos, sakė ji.

„Ne, išklausykit mane. Nuo dabar iki lapkričio ... mums reikia išlieti visas iki paskutinės uncijas savo aistros, savo stiprybės ir savo meilės šiai šaliai, kad išrinktume Hillary Clinton“, – pridūrė M.Obama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne boboms....

ne boboms.... portretas
Tik ne boboms vadovauti.......jokiu būdu.....jau turime kariaujame....tankus perkame.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių