M. Obama prisipažino patyrusi persileidimą ir pasinaudojusi dirbtiniu apvaisinimu

  • Teksto dydis:

Buvusio JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) žmona Michelle (Mišel) atvirai papasakojo apie „pasimetimą ir vienatvę“, kai prieš 20 metų buvo patyrusi persileidimą, po kurio jai pavyko susilaukti dviejų dukterų tik po in vitro apvaisinimo procedūrų.

„Jaučiausi lyg būčiau pralaimėjusi, nes nežinojau, kokie dažni yra persileidimai – juk mes apie juos nekalbame, – atviravo buvusi pirmoji JAV ponia viename interviu, kurio ištraukos penktadienį buvo parodytos televizijos ABC laidoje „Good Morning America“. – Gyvename savo skausmu, jaučiamės sužlugdyti.“

M. Obama tai pat prisipažino, kad savo dukterų – 17 metų Sashos (Sašos) ir 20-metės Malia (Malios) – jiedu su vyru susilaukė po dirbtinio apvaisinimo procedūrų.

„Tai suvokiau būdama 34-erių ar 35-erių, – prisiminė 54 metų moteris, duodama interviu, kuris visas bus parodytas sekmadienį. – Mums teko daryti IVF (dirbtinį apvaisinimą).“

Šio atviro pokalbio ištraukos paskelbtos prieš antradienį numatytą M. Obamos memuarų knygos „Tapsmas“ (Becoming) pasirodymą. Savo atsiminimuose ji atvirauja apie viską – nuo savo vaikystės Čikagoje, susidūrimo su rasizmu visuomeniniame gyvenime iki tapimo pirmąją JAV juodaode prezidentiene.

M. Obamos „Tapsmas“ yra viena labiausiai skaitytojų laukiamų pastarojo meto politinių knygų. Joje prezidento sutuoktinė nemažai vietos skyrė gyvenimo metams, praleistiems Baltuosiuose rūmuose. Beje, buvusių JAV pirmųjų ponių, įskaitant Hillary Clinton (Hilari Klinton) ir Laurą Bush (Lorą Buš), memuarams paprastai lemta tapti bestseleriais.

Savo knygoje M. Obama nesutvardė pasipiktinimo dabartiniu prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu). Ji rašo apie sukrėtimą, kurį patyrė sužinojusi, kas pakeis jos vyrą Ovaliajame kabinete, ir bandymą „visą tai blokuoti“.

Ji taip pat kritikuoja D. Trumpo daug metų stumtą abejonių dėl B. Obamos gimimo vietos ir pilietybės kampaniją. M. Obama šiuos kaltinimus vadina fanatiškais ir pavojingais, „sąmoningai skirtais ekstremistas ir keistuoliams“ įaudrinti.

D. Trumpas tvirtino, kad B. Obama gimė ne Jungtinėse Valstijose, o užsienyje, nes jo tėvas buvo kilęs iš Kenijos. Tačiau B. Obama gimė Havajuose.

Michelle knygoje stebisi, kaip 2016 metų rinkimuose šitiek moterų galėjo pasirinkti moterų niekintoją, o ne H. Clinton. Ji prisiminė, kad ji net drebėjo iš pasipiktinimo, išgirdusi paviešintą įrašą, kuriame D. Trumpas giriasi leidžiantis grabinėti moterų intymias kūno dalis.

Moteris tai pat kaltina D. Trumpą kūno kalba „persekiojus“ H. Clinton rinkimų debatuose. Ji rašo, kaip dabartinis prezidentas sekiojo paskui demokratų kandidatę po sceną, stovėjo šalia, norėdamas „sumenkinti jos buvimą“.

Antradienį M. Obama pradeda savo knygos pristatymo turą ne knygyne, bet Čikagos arenoje „United Center“. Į renginį, kurį ves JAV televizijos pokalbių laidų žvaigždė Oprah Winfrey (Opra Vinfri), jau išpirkta dešimtys tūkstančių bilietų, kainuojančių nuo 30 iki kelių tūkstančių dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Oba ,,,,,, na : (

O,

O, portretas
labai svarbi zinia Lietuvai!

Jau kaip man

Jau kaip man portretas
rūpi kažkokios bobos bobiški pindos reikalai ka pergyvensiu daba savaite
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių