M. Le Pen: V. Putinas įkūnija naują pasaulio viziją

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ultradešiniųjų kandidatė į prezidentus Marine Le Pen (Marin Le Pen) penktadienį po susitikimo su Rusijos vadovu pareiškė, kad prezidentas Vladimiras Putinas įkūnija pasaulio „naują viziją“.

„Jis atstovauja suvereniai nacijai, – kalbėjo ultradešiniojo Nacionalinio fronto lyderė po susitikimo Kremliuje. – Aš manau, kad jis taip pat atstovauja naujajai vizijai“.

„Pastaraisiais metais atsirado naujas pasaulis. Tai yra Vladimiro Putino pasaulis, Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pasaulis Jungtinėse Valstijose“ ir pono (Narendros) Modi (Modžio) pasaulis Indijoje“, – sakė ji žurnalistams.

„Manau, kad aš greičiausiai esu ta, kuri pritaria visų šių didžių šalių bendradarbiavimo vizijai, o ne pataikavimo karingai vizijai, kuri per dažnai buvo išsakoma Europos Sąjungos“, – pareiškė M.Le Pen.

V. Putino ir M. Le Pen susitikimas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį susitiko su Maskvoje viešinčia ultradešiniųjų kandidate į Prancūzijos prezidento postą Marine Le Pen (Marin Le Pen), parodė Rusijos valstybinė televizija.

„Savo santykius su Prancūzija laikome labai reikšmingais ir tuo pačiu stengiamės palaikyti vienodus santykius tiek su dabartinės valdžios, tiek su opozicijos atstovais“, – pareiškė V.Putinas.

Jis sakė, kad Maskva neketina kištis į šiuo metu Prancūzijoje vykstančią įtemptą prezidento rinkimų kampaniją.

„Jokiu būdu nenorime daryti įtakos dabartiniams įvykiams, bet pasiliekame teisę bendrauti su visų šalies politinių jėgų atstovais, kaip, pavyzdžiui, elgiasi mūsų partneriai Europoje, JAV“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo V.Putino pokalbį su M.Le Pen.

„Žinoma, būtų labai įdomu apsikeisti su jumis nuomonėmis apie tai, kaip vystosi mūsų dvišaliai santykiai ir apie Europoje besiklostančią situaciją. Žinau, kad jūs atstovaujate gana sparčiai besivystantį Europos politinių jėgų spektrą“, – sakė Rusijos lyderis.

Rusijos parlamentas šią savaitę pranešė, kad M.Le Pen penktadienį viešės Maskvoje ir susitiks su įstatymų leidėjais. Tačiau apie jos susitikimą su V.Putinu iš anksto nebuvo skelbta.

Kremlius pažymėjo, kad kandidatės į Prancūzijos prezidentus atvykimas į Maskvą buvo organizuotas tarpparlamentiniais kanalais, o V.Putino susitikimas su ja yra įprasta praktika, kaip ir kiti jo susitikimai su įvairiais opoziciniais veikėjais.

„Ji aplankė prancūzų meno parodą Patriarchų rūmuose Kremliuje ir ta proga buvo priimta Kremliuje prezidento V.Putino“, – žurnalistams aiškino prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Susitikimo pradžioje pats prezidentas pareiškė, kad Rusija pasirengusi palaikyti kontaktus su visų politinių jėgų atstovais, dabartine vadovybę, opozicijos atstovais – tai yra įprasta praktika“, – pridūrė jis.

Anksčiau penktadienį M.Le Pen susitiko su Valstybės Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu ir pasisakė už glaudesnį bendradarbiavimą su Rusija kovojant su terorizmu.

Prancūzijos ultradešiniųjų lyderė jau anksčiau keliskart viešėjo Maskvoje. Rusijos valstybinė žiniasklaida itin palankiai nušvietė visus jos apsilankymus.

M.Le Pen yra tarp Europos politikų, kurie ragina palaikyti glaudesnius ryšius su V.Putinu ir pripažįsta 2014 metais Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją.

Prancūzija kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis taiko Rusijai sankcijas dėl Krymo aneksijos ir Kremliaus vaidmens Rytų Ukrainą krečiančiame separatistiniame konflikte. M.Le Pen yra žadėjusi, kad jai tapus prezidente Prancūzija atsisakytų euro ir susigrąžintų nacionalinę valiutą, taip pat surengtų referendumą dėl tolesnės šalies narystės ES.

Paragino vienytis

Ultradešiniųjų kandidatė į Prancūzijos prezidento postą Marine Le Pen (Marin Le Pen), iki rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, apsilankė Maskvoje ir paragino Rusiją ir Prancūziją vienytis.

Rusijos ir Prancūzijos santykiai visada vystėsi draugystės atmosferoje, ir mūsų dienomis nėra realių priežasčių tarpusavio priešiškumui, penktadienį Maskvoje pareiškė ji.

Susitikusi su Rusijos Valstybės Dūmos užsienio reikalų komitetu, kuris ją pakvietė atvykti, M.Le Pen sakė, jog Rusija ir Prancūzija turėtų dirbti drauge, kad apsaugotų pasaulį nuo globalizmo ir islamo fundamentalizmo.

Be to, M.Le Pen pareiškė: „Mūsų partija (Nacionalinis frontas, FN) visada laikėsi nuomonės, kad Rusija ir Prancūzija turi palaikyti – ir, dar daugiau, plėtoti – santykius, siejančius mus nuo senų laikų. ... Ir nėra priežasties, pateisinančios dabartinį priešiškumą Rusijos Federacijos atžvilgiu.“

Prancūzija kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis taiko Rusijai sankcijas dėl 2014 metų kovą Maskvos įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos ir Kremliaus vaidmens Rytų Ukrainą krečiančiame separatistiniame konflikte.

Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis sakė, kad M.Le Pen apsilankymas yra „drąsus“ žingsnis.

M.Le Pen ne kartą lankėsi Rusijoje ir susitiko su rusų parlamentarais. Maskva, vykdydama įtakos stiprinimo kampaniją dėl Ukrainos ir Sirijos kilus trinčiai tarp jos ir Vakarų, stengėsi įgyti Europos kraštutinių dešiniųjų partijų palankumą.

M.Le Pen yra žadėjusi, kad jai tapus prezidente Prancūzija atsisakytų euro ir susigrąžintų nacionalinę valiutą, taip pat surengtų referendumą dėl šalies narystės Europos Sąjungoje. Be to, ji jau seniai neslepia palankumo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir yra ėmusi paskolą iš Rusijos banko.

Didžiausios galimybės užimti Prancūzijos vadovo postą prognozuojamos M.Le Pen (Marin Le Pen), centristų kandidatui, buvusiam ekonomikos ministrui Emmanueliui Macronui (Emanueliui Makronui), Respublikonų partijos ir jos sąjungininkų iškeltam ekspremjerui Francois Fillonui (Fransua Fijonui), socialistui Benoit Hamonui (Benua Hamonui) ir komunistų remiamam kandidatui Jeanui-Lucui Melenchonui (Žanui Liukui Melanšonui).

Kitiems šešiems kandidatams neprognozuojama surinkti daugiau kaip 5 proc. balsų.

Prezidento rinkimų pirmasis ratas vyks balandžio 23 dieną, o gegužės 7-ąją veikiausiai įvyks antrasis – jame susigrums du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.


Šiame straipsnyje: PrancūzijaRusijaMarine Le Pen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Globalistu-liberastfasistu rezimas Europoje NEPRAEIS. Lietuva kartu su Trampu ir Putinu pries globalistines isgamas Briuselyje ir USA. Eurokolchozas PRIVALO PASTIPTI.

pirmiausia pakeisk pedofila putina

pirmiausia pakeisk pedofila putina portretas
bent jau neversit slykstetis viso pasaulio su tokiu fiureriu - pedofilu..Ir kodel iki siol dar ne Rusijos rojoje, kuri tau pedofilas putinas sukure?

Realybė

Realybė portretas
Drąsi ir protinga moteris, nėra susitepusi politikė, ko nepasakysi apie Merkel apie kurią JAV surinko daug "kompromato" tad laiko ant trumpo pavadėlio. Net paaiškėjus kad JAV pasiklauso pokalbių ji neišdrįso pareikšti protesto. Nepaslaptis kad JAV visame pasaulyje vykdo neteisėtą šnipinėjimo, pasiklausimo ir spaudimo valstybių vadovams veikas, tad daugumos taip vadinamų "sąjungininkų" yra priklausomi ir daro tik JAV naudingus sprendimus. Laikas keisti juos į nepriklausomus vadovus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių