M. Gorbačiovas: D. Trumpo pergalė gali pagerinti JAV ir Rusijos santykius

  • Teksto dydis:

Donaldo Trumpo pergalė JAV prezidento rinkimuose gali padėti pagerinti JAV ir Rusijos santykius, kurie yra sudėtingiausi nuo Šaltojo karo laikų, trečiadienį pareiškė paskutinis Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas.

„Neatmetu, kad prie naujojo JAV prezidento Rusijos ir Amerikos santykiai gali ryškiai pagerėti“, – sakė M.Gorbačiovas naujienų agentūrai „Interfax“.

„Esu įsitikinęs, kad būtina užmegzti dvišalį dialogą aukščiausiu lygiu. Ypač tai liečia svarbiausias tarptautinės politikos kryptis. Ir neleisti dialogui žlugti jokiu būdu“,– pareiškė M.Gorbačiovas.

Jis pabrėžė, kad nuo abiejų pusių priklauso „judėjimas į gerąją pusę pačiais rimčiausiais pagrindiniais klausimais tarptautinių ir dvišalių santykių plotmėje“.

„Galbūt, ir mes suprasime, kad ir nuo Rusijos pozicijos daug kas priklauso“, – pridūrė buvęs SSRS prezidentas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris vienas pirmųjų pasaulio lyderių, pasveikinusių D.Trumpą su pergale, sakė, kad „Rusija yra pasirengusi ir nori atkurti visaverčius santykius su JAV“.

Maskva ir Vašingtono santykiai labai pablogėjo po 2014 metais Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos ir Rusijos pradėtos bombardavimo kampanijos Sirijoje.

Per savo rinkiminę kampaniją D.Trumpas sakė, kad norėtų bendradarbiauti su V.Putinu ir gyrė jį kaip nuostabų lyderį, gerokai lenkiantį JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių