A. Lukašenka: Rusija padeda Baltarusijai, nes baiminasi ją prarasti

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog Rusija padėjo ir visada padės Baltarusijai, nes baiminasi ją prarasti.

„Kas mums pirmi ištiesia pagalbos ranką? Rusai. Nesvarbus, dėl kokios priežasties. Jie iki šiol baiminasi prarasti Baltarusiją“, - susitikime su šalies jaunimo talentais antradienį kalbėjo A. Lukašenka, kurį cituoja jo spaudos tarnyba.

„Rusai - mūsų broliai. Jie - įvairūs, būna geri ir blogi. Pasitaiko, kad ir pieno neįsileidžia, ir cukraus neleidžia ten parduoti, ir naftos tiekimą pristabdo, ir dujų. Visaip būna. Aš visa tai su kaupu patyriau“, - pabrėžė A. Lukašenka ir pridūrė - „mes taip pat ne šventieji“.

„Politikai ir yra tam, kad galėtume visus nesutarimus išspręsti“, - sakė Baltarusijos prezidentas.

Neprieštarauja mitingui

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė neprieštaraująs Baltarusijos Liaudies Respublikos įkūrimo 100-mečio proga rengiamam mitingui ir teigė nurodęs valstybės organams nesikišti į diskusijas dėl šios šventės, tačiau jis pats sakė manąs, kad demonstracijos jo šaliai nereikalingos.

Minsko miesto vykdomasis komitetas patenkino Baltarusijos opozicijos prašymą leisti kovo 25 dieną Baltarusijos Liaudies Respublikos įkūrimo 100-mečio proga surengti mitingą ir koncertą.

Tačiau organizatoriai buvo perspėti, kad mitingo dalyviai galės naudoti tik plakatus, transparantus, šūkius ir simbolius, atitinkančius skelbiamą tikslą – paminėti Baltarusijos Liaudies Respublikos įkūrimo 100-metį – ir nustatyta tvarka įregistruotas vėliavas ir ženklus.

Baltarusijos opozicija kasmet kovo 25-ąją mini „Laisvės dieną“. Praėjusiais metais šia proga rengta akcija buvo nesankcionuota, todėl buvo sulaikyta nemažai jos dalyvių, tarp jų žurnalistų.

„Kalbant apie Baltarusijos Liaudies Respublikos 100-mečio šventę, prezidentas prisipažino nurodęs valdžios organų vadovams nesikišti į šių procesų aptarinėjimą“, – sakoma prezidento atstovų pranešime, parengtame po A. Lukašenkos susitikimo su jaunimu.

„Tegul jie (opozicija) patys išsiaiškina. Nori (rinktis) prie Operos teatro – tegu renkasi“, – pareiškė Baltarusijos vadovas. Pasak jo, svarbiausia, kad renginys vyktų tvarkingai, ir nenukentėtų pats teatras.

A. Lukašenka sakė, kad neprieštarauja demonstracijoms ir gatvės eitynėms. Tačiau, jo teigimu, tokios akcijos nieko gera neatneša.

„Šiandien mums nereikalingos tos demonstracijos, gatvės eitynės. Ne todėl, kad jų bijočiau. Praeis gatve, per Minską – išgyvensim. Bet (praeis) vieną kartą, antrą, trečią – o po to bus kaip prieš 20 metų“, – pareiškė Baltarusijos prezidentas, turėdamas omenyje anksčiau opozicijos organizuotus protestus, griežtais numalšintus saugumo pajėgų.

Baltarusijos Liaudies Respublikos nepriklausomybę 1918 metais paskelbė grupė Baltarusijos nacionalinio judėjimo veikėjų.

Kaip nepriklausoma valstybė ji egzistavo trumpiau nei metus: 1919-aisiais baltarusių vyriausybė buvo priversta emigruoti. Istorikai vis dar nesutaria, ar galima Baltarusijos Liaudies Respubliką vadinti valstybe, ar tai tebuvo mėginimas ją sukurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PAVASARIS

PAVASARIS portretas
pasirodo gerai kad ginklojames nes kaimynas tapo NEPAKALTINAMAS

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
rusu brolis tai RUSAS o tureti kaimyna PUTINO RUSA tai labai blogai ir pavojinga

Priecidatiel kolxoza

Priecidatiel kolxoza portretas
Rusai broliai -duokit pinigu!!!, tigi mes broliai ,as jums pačiulpsiu.PRiecidatiel kolxoza
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių