A. Lukašenka: Baltarusija pasiruošusi duoti atkirtį bet kokiam agresoriui

  • Teksto dydis:

Baltarusija laikosi taikingos politikos, tačiau yra pasirengusi duoti atkirti bet kokiam agresoriui, pareiškė prezidentas Aleksandras Lukašenka.

„Baltarusija yra nepriklausoma valstybė, besilaikanti taikingos daugiavektorinės užsienio politikos. Mūsų nekintamas principas – visų šalių lygybė ir jų nesikišimas į viena kitos vidaus reikalus. Mes pasisakome už tai, kad bet kokie tarptautiniai konfliktai būtų sprendžiami tik prie derybų stalo“, – sakė A.Lukašenka, kalbėdamas Baltarusijos nepriklausomybės dienai skirtame parade.

Jis išreiškė apgailestavimą, kad kitos šalys nepasekė šiuo pavyzdžiu.

„Auga pasaulinis nestabilumas, tarptautinis saugumas sugriautas, Europos šalys pasuko militarizacijos keliu – jos įsitraukia į ginklavosi ir karinio pasirengimo lenktynes. Jungtinės Valstijos čia, prie mūsų sienų, dislokuoja priešraketinės gynybos sistemą ir vysto savo branduolinį potencialą“, – sakė A.Lukašenka.

„Mūsų atsakymas – šiuolaikinė baltarusiška armija. Ji nuolat modernizuojama, yra mobili, apmokyta ir ginkluota. Svariai prie Baltarusijos kovinės parengties didinimo prisideda šalies gynybos pramonės kompleksas. Šalyje vystoma raketų pramonė. Galima pateikti per šimtą baltarusiškų karinės paskirties gaminių pavyzdžių, kurie yra iš esmės nauja, inovatyvi produkcija“, – kalbėjo Baltarusijos lyderis.

„Turima visa, ko reikia, kad duotume atkirtį bet kokiam agresoriui“, – pabrėžė A.Lukašenka.

„Baltarusijos politika yra atvira – neturime ką slėpti. Kartu su broliška Rusija giname mūsų kuriamos sąjunginės valstybės sienas. Mūsų strateginis tikslas – toliau plėtoti santykius su (Maskvos vadovaujamos) Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos valstybėmis narėmis. Tai mūsų patikimi partneriai ir ištikimi draugai. Mus jungia bendra istorija ir drauge giname pasaulį nuo naujų grėsmių“, – sakė prezidentas.

Rugsėjo mėnesį Baltarusija ir Rusija surengs didelio masto bendras karines pratybas „Zapad 2017“, keliančios didelį nerimą kaimyninėms NATO šalims.

Lietuvos žvalgybos teigimu, šiemet jos yra viena didžiausių grėsmių nacionaliniam saugumui.

Lietuvos pareigūnai sako, kad šiose puolamojo pobūdžio pratybose dalyvaus apie 100 tūkst. karių, o Rusija jomis gali pasinaudoti, kad pasienyje sutelktų daugiau pajėgų.

Anot jų, ankstesnių 2009 ir 2013 metais vykusių mokymų „Zapad“ metu Rusija treniravosi okupuoti Pietų Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
gerai atrodo buvęs kolhozo pirmininkas su maršalo uniforma.

...

... portretas
Čia Aliaksandras kalba apie Lietuvą?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių