A. Lukašenka: Baltarusija ir Rusija tinkamai reaguoja į NATO stiprinimą

  • Teksto dydis:

Baltarusija ir Rusija adekvačiai reaguoja į NATO stiprinimą prie Sąjunginės valstybės sienų. Tai pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, susitikęs su Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalių delegacijų atstovais, atvykusiais į Minską dalyvauti Finansų kontrolės vadovų tarybos XVI sesijoje, praneša Baltarusijos naujienų agentūra BELTA.

„Rusai dažnai sako, kad prie Rusijos sienų išskleidžiami nauji NATO kontingentai“, – sakė A.Lukašenka.

„Reikia pabrėžti, kad pirmiausia – prie mūsų sienų, Baltarusijos sienų; mes tai matome ir priimame be panikos, be triukšmo adekvačias priemones“, – pabrėžė jos.

„Matau, kad ir Rusijos vadovybė šiandien veikia tokiu pačiu būdu vakarų kryptimi, turėdama omenyje, kad mes turime bendrą ginkluotųjų pajėgų grupuotę vakaruose, kuri užtikrina mūsų tėvynės – Baltarusijos ir Rusijos – saugumą“, – sakė A.Lukašenka.

„Šios grupuotės pagrindas – Baltarusijos armijos daliniai. Konflikto atveju jie pirmieji stotų į mūšį ir per trumpą laiką būtų pritraukiamos (karinės) dalys, sutelktos Rusijos Federacijos vakaruose“, – tęsė Baltarusijos prezidentas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Vakarai tai žino.

„Mes nieko neslepiame nuo mūsų vakarų tartum kolegų, tartum partnerių, tartum varžovų, – sakė A.Lukašenka. – Jie puikiai žino mūsų susitarimus su Rusija“.

„Aš taip kalbu, kad jūs suprastumėte mano požiūrį į NVS. Baltarusija visada buvo integracinių procesų posovietinėje erdvėje iniciatorė, – priminė Baltarusijos lyderis. – Mes pasisakėme ir pasisakysime už realų buvusios Sovietų Sąjungos respublikų suartėjimą“.

„Jei mes dėl tam tikrų valstybių kai kurių politinių jėgų vadovų kokių nors užmačių laikysimės kitų principų, tai mes niekada nerasime bendradarbiavimo tarp respublikų, ir tarp mūsų kils, kaip dabar Ukrainoje ir kitose NVS dalyse, susirėmimų, neduok dieve, dar ir karų“, – pareiškė A.Lukašenka.

„Viska mūsų rankose, nereikia meluoti savo žmonėms. Jeigu panorėsime būti kartu, tai visada ir būsime“, – įsitikinęs Baltarusijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Ar gali Donaldas Trumpas išeiti iš NATO? Gali. Jis paskelbė NATO pasenusia organizacija, švaistančia Amerikos pinigus. JAV prezidentas turi teisę pasitraukti iš tokių sutarčių, kokia yra NATO pagrindas. Ką tai reiškia mums? Reikia išmokti veikti pagal naują taisyklę: mažiau karingų šūkių, daugiau tikros diplomatijos. Pravers bet kokiu atveju, bet Donaldo Trumpo išrinkimo atveju yra gyvybiškai būtina. Na, ir išmokti skaičiuoti pinigus mums irgi būtų ne pro šalį. Daugiau apie tai - vis guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių