„Love parade“ atšaukiamas visiems laikams

"Meilės parado" organizatorius paskelbė, kad po to, kai per kilusią jo dalyvių spūstį žuvo 19 ir buvo sužeisti dar 342 žmonės, šis kasmet rengtas technomuzikos festivalis atšaukiamas visiems laikams.

"Meilės paradas" visuomet buvo taikus renginys ir linksmas pobūvis", bet dabar jį amžinai temdys ši tragedija, kai prie įėjimo į tunelį, vedantį į festivalio vietą, kilus panikai žuvo žmonės", - sakė Raineris Šaleris.

"Meilės paradui" viskas baigta", - sakė jis. Jis kalbėjo spaudos konferencijoje, kurioje pareigūnai sulaukė sunkių klausimų, bet pateikė nedaug detalių dėl to, kodėl šimtai tūkstančių žmonių į festivalio vietą buvo nukreipti tuo vieninteliu tuneliu.

"Meilės paradas", kuris pirmą kartą įvyko 1989 metais Berlyne, buvo vienas didžiausių technomuzikos festivalių Europoje. Jo scenoje pasirodydavo visame pasaulyje garsūs didžėjai.

Nuo 2007 metų festivalis buvo rengiamas ne sostinėje, nes su jos valdžia buvo nesutariama dėl logistikos ir saugumo.

Galiausiai "Meilės paradas" rado namus Rūro regione - pramoniniame Vokietijos centre. 2007 metais jis vyko Esene, o 2008 metais - Dortmunde. 2009-ųjų paradas, kuris turėjo vykti Bochume, buvo atšauktas dėl tame mieste vykusių statybų.

Tokios kruvinos spūstys Europoje yra retas dalykas, tačiau pastaraisiais metais kitur pasaulyje buvo nemažai tokių nelaimių. 2009 metų gegužę 11 žmonių, daugiausia - vaikai ir moterys, žuvo per spūstį pasauliniame muzikos festivalyje Maroko sostinėje Rabate, kur grojo tokios popmuzikos žvaigždės kaip Kylie Minogue.


Šiame straipsnyje: love parade

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių