Londono olimpiniame stadione ganysis karvės

Londono olimpinis stadionas per šių metų vasaros olimpinių žaidynių atidarymą taps britiška pieva ir laukais, kuriuose ganysis karvės, krypuos antys, arklys trauks plūgą ir bus žaidžiamas kriketas.

Kino kūrėjas Danny Boyle'as, kuris yra Londono olimpiados atidarymo ceremonijos režisierius, antradienį sakė norintis šio trijų valandų renginio pradžioje sukurti kaimiškos idilės vaizdą.

Abiejuose stadiono galuose stovės „koncertų žiūrovų“ minios.

Viename gale bus mėginama atkurti vaizdus iš Glastonberio musikos festivalio - kasmet viename pienininkystės ūkyje pietryčių Anglijos organizuojamo didžiulio popmuzikos renginio, o kitame - perteikti kasmetinio klasikinės muzikos festivalio - Promenadinių koncertų - paskutinio vakaro, kurio metu atliekami patriotiniai kūriniai, nuotaiką.

„Tai bus tikra pieva su tikra žole ir tikrais gyvuliais, ir tai iš tikrųjų yra kažkas, kuo mes labai didžiuojamės“, - D.Boyle'as sakė žurnalistams, susispietusiems aplink atidarymo ceremonijos dekoracijų modelį.

D.Boyle'as, kurio filmas „Lūšnynų milijonierius“ (Slumdog Millionaire) susižėrė daug „Oskarų“, ne kartą sakė, kad pastangos pavaizduoti Britanijos dvasią vienoje ceremonijoje „pasmerktos žlugti“, tačiau išreiškė viltį, kad kiekvienas kažko pasisems iš planuojamo reginio.

Jis taip pat pažymėjo, kad per atidarymą taip pat nebus nusigręžta nuo šalies problemų - didėjančio miestų gyventojų skaičiaus ir su tuo susijusios socialinės įtampos.

„(Kaimiškoji Britanija) yra tikra; ji subūrė kartu visas keturias tautas. Tai kažkas, kad pasklido visuose mūsų kraštuose, tačiau taip pat nyksta“, - aiškino jis.

Per olimpiados atidarymą bus parodyti didžiuliai keturių Jungtinės Karalystės regionų simboliai: Anglijos rožė, Škotijos usnis, Šiaurės Airijos linai ir Velso narcizas.

Olimpiniai atletai apeis ratu pievą, sudarytą ir mažų laukų, atskirtų gyvatvorėmis ir upe, o muzikinį foną kurs elektroninės muzikos grupė „Underworld“.

Ceremonija „Stebuklų salos“ (Isles of Wonder), kuri kainuos apie 27 mln. svarų (116 mln. litų), yra įkvėpta Williamo Shakespeare'o pjesės „Audra“ (The Tempest), o antradienį buvo pristatyta jos pirmoji dalis - „Žalia ir malonu“.

Ceremoniją, kurią per televizija stebės tikriausiai daugiau nei milijardas žmonių, prasidės liepos 27 dieną 21 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku ir baigsis apie vidurnaktį (2 val. Lietuvos laiku).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių