Londone tūkstančiai demonstrantų protestuoja prieš „Brexit“

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai demonstrantų saulėtą šeštadienį susirinko Londono centre protestuoti prieš Didžiosios Britanijos planą pasitraukti iš Europos Sąjungos.

Daugelis eitynių „Unite for Europe“ (Vienykimės už Europą) dalyvių nešė ES vėliavas. Ši demonstracija rengiama kelios dienos prieš Britanija oficialiai inicijuojant „Brexit“ procesą.

Premjerė Theresa May (Tereza Mei) planuoja trečiadienį oficialiai informuoti Briuselį, kad Jungtinė Karalystė inicijuoja ES sutarties 50-ąjį straipsnį. Derybos dėl išstojimo sąlygų gali trukti iki dvejų metų.

Šios didelės eitynės Londone vyksta praėjus trims dienoms po kruvino išpuolio prie parlamento rūmų, kurį policija įvardijo kaip „islamistų įkvėptą“ teroro ataką. Organizatoriai svarstė galimybę demonstraciją atidėti, bet galiausiai nuspręsta jos nestabdyti.

Organizatorių pranešime sakome: „Nebūsime įbauginti. Būsime vieningi ir solidarūs.“

Be to, eitynės Londone vyksta tą pačią dieną, kai Romoje susirinkę kitų 27 ES šalių lyderiai paminėjo Bendrijos steigiamosios sutarties 60-ąsias metines. Th.May šiame viršūnių susitikime pasirinko nedalyvauti.

Pasak organizatorių, į eitynes susirinko apie 80 tūkst. žmonių.

„Terorizmas mūsų nesupriešins“

Mėlynų ES vėliavų jūra nutįso nuo Pikadilio prospekto ir kirto Trafalgaro aikštę. Eitynių dalyviai taip pat nešė plakatus su užrašais „Aš – europietis“ arba „Man 15 metų. Noriu susigrąžinti savo ateitį!“

Minia nuščiuvo pasiekusi Parlamento aikštę – trečiadienį įvykdyto teroro išpuolio vietą, kai pavienis užpuolikas automobiliu rėžėsi į žmones ant šalimais esančio Vestminsterio tilto ir nudūrė parlamento rūmus saugojusį policininką.

„Terorizmas mūsų nesupriešins – tai padarys „Brexit“, – skelbė užrašas ant vieno transparanto. Kitame buvo parašyta: „Liaukitės vaikščioti per miegus, sustabdykit šią beprotybę.“

Policija nurodė, kad „vykdomas atitinkamas viešosios tvarkos palaikomas planas“, bet vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas sakė, kad saugumo priemonės buvo nekrentančios į akis.

Nepatenkintųjų balsai

Didžioji Britanija sprendimą trauktis iš ES priėmė pernai, per birželio 23 dieną surengtą referendumą, 52 proc. balsų dauguma.

Tačiau 48 proc. balsavusių, kad reikia pasilikti, yra nepatenkinti Th.May planais pasitraukti iš ES bendrosios rinkos, kad Londonas galėtų įvesti suvaržymus imigracijai, taip pat jos atsisakymu garantuoti Britanijoje gyvenančių 3 mln. ES šalių piliečių teises.

„Man sakė, kad galiu čia įsikurti, ištekėti už brito ir kurti čia gyvenimą“, – sakė jau 17 metų Britanijoje gyvenanti ispanė slaugė Joan Pons (Žoan Pons).

„Tačiau dabar man sakoma, kad esu užsienietė ir turėčiau keliauti, iš kur atvykusi“, – skundėsi ji.


Šiame straipsnyje: BrexitLondonasprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

Erika

Erika portretas
Viskas labai suprantama. Ankstesniosios anglų kartos idiotai prisileido svetimšalių ir jie bando galutinai sugriauti šią garbingą valstybę. Laimei, Brexitas dar nepavėlavo ir Anglija vėl bus Anglija. Šlovė Teresai May, ji padarys tai, ką privalo padaryti. O buvusią eiseną reikia laikyti kaip generalinę treniruotę keliauti anapus Lamanšo.

Cnn praneša

Cnn praneša portretas
100 Rusijos miestu masiniai protestai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių