Londone tūkstančiai demonstrantų protestavo prieš D. Trumpo vizitą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos sostinėje tūkstančiai šeštadienį žygiavo prie parlamento rūmų, reikalaudami, kad vyriausybė atšauktų kvietimą JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) atvykti valstybinio vizito.

Ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) buvo aštriai kritikuojama po praeitą mėnesį Vašingtone įvykusio susitikimo su D.Trumpu, kai ji patvirtino, jog vasarą planuojamas atsakomasis prezidento vizitas Jungtinėje Karalystėje.

Šeštadienį kelių tūkstančių žmonių kolona žygiavo apie 3 km nuo JAV ambasados Londone iki parlamento rūmų. Protestuotojai skandavo: „Theresa May, gėda tau!“

Numatoma, kad vėliau šį mėnesį įstatymų leidėjai aptars Britanijos planus pakviesti D.Trumpą. Viena internetinė peticija, raginanti Th.May atšaukti šį kvietimą, buvo pasirašyta daugiau kaip milijono žmonių, bet premjerė pakartojo, kad D.Trumpas yra laukiamas Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bokis

Bokis portretas
Matote kas darosi salyje, kur babaju labai daug... Ten jau vietiniai gyventojai nebesprendzia savo salies likomo, babajai eina i gatves ir kelia riauses. kaip namie-smelynuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių