Liūdnai pagarsėjęs Meksikos narkomafijos bosas El Chapo išduotas JAV

  • Teksto dydis:

Vienas liūdniausiai pagarsėjusių pasaulio nusikaltėlių, Meksikos narkomafijos bosas Joaquinas Guzmanas (Choakinas Gusmanas), pravarde El Chapo (Neūžauga), ketvirtadienį buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur bus teisiamas.

Narkotikų barono ekstradicija įvyko Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) inauguracijos išvakarėse.

J.Guzmanas vadovauja Sinaloa narkotikų karteliui, kuris kaltinamas dėl daugybės itin žiaurių nusikaltimų ne vieną dešimtmetį Meksikoje vykstančiame narkotikų kare ir tuo, kad atgabeno į Jungtines Valstijas tonas narkotikų.

Narkomafijos bosą atskraidinęs lėktuvas nusileido Long Ailando MacArthuro (Makarturo) oro uoste Aislipe, Niujorko valstijoje, pranešė Teisingumo departamentas.

Žiniasklaida pranešė, kad „El Chapo“ penktadienį turėtų stoti prieš federalinį teismą Brukline.

J.Guzmano ekstradicija užbaigė Holivudo scenarijaus vertą katės ir pelės žaidimą tarp Meksikos pareigūnų ir narkomafijos boso, sugebėjusio dukart pasprukti iš kalėjimo.

Dėl savo sumanumo „El Chapo“ virto tikra Meksikos nusikalstamo pasaulio legenda ir yra liaupsinamas narkotikų kartelių vadeivoms skirtose folkmuzikos baladėse, vadinamose „narcocorridos“.

59 metų J.Guzmanas įnirtingai priešinosi savo ekstradicijai nuo tada, kai prieš beveik metus buvo sučiuptas gimtojoje Sinaloa valstijoje po savo antro stulbinamo pabėgimo iš kalėjimo.

Prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Nietas) anksčiau atsisakė išduoti šį narkotikų baroną, tačiau po paskutinio jo pabėgimo 2015 metų liepą pakeitė savo poziciją.

J.Guzmano Amerikoje laukia šeši kaltinamieji aktai skirtingose valstijose, tarp jų Niujorke.

Bruklino federalinis prokuroras Robertas Capersas (Robertas Keipersas) 10 val. (17 val. Lietuvos laiku) rengia spaudos konferenciją, kurioje paskelbs apie J.Guzmano ekstradiciją ir kaltinimą.

Meksikos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad J.Guzmanas buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms, kai Aukščiausiasis Teismas ir Apeliacinis teismas atmetė jo naujausią prašymą užkirsti kelią ekstradicijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių