„LinkedIn“: darbo imigrantai iš ES Britanijoje – labiau kvalifikuoti nei britai

  • Teksto dydis:

Į profesinę veiklą orientuoto socialinio tinklo „LinkedIn“ tyrimo duomenimis, į Didžiąją Britaniją iš Europos Sąjungos dirbti atvykstantys specialistai turi geresnį išsilavinimą nei britai, rašo „The Financial Times“.

„LinkedIn“ vartotojų anketų analizės rezultatai byloja, jog emigrantai iš ES sudarė 40 proc., iš Šiaurės Amerikos – 17 proc., o iš Azijos – 14 proc. visų asmenų, atvykusių dirbti į Didžiąją Britaniją per pastaruosius trejus metus. Magistro ar mokslų daktaro diplomą turi 60 proc. šių europiečių, o tokio lygio aukštąjį išsilavinimą turi tik 34 proc. britų.

Ekspertų vertinimais, į šiuos tyrimo rezultatus reikėtų žvelgti kritiškai, nes tyrimas apėmė tik „LinkedIn“ vartotojus, kurie dažniausiai yra gerai apmokamų profesijų atstovai, o jų anketose pateikiamų duomenų tikrumas nebuvo tikrintas.

Oficialioji statistika rodo, kad dauguma į Didžiąją Britaniją iš ES atvykusių migrantų dirba žemo kvalifikacijos lygio darbą ir per metus uždirba mažiau nei 20 tūkst. svarų sterlingų (23 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių