Liko viena diena: D. Trumpas atvyko į Vašingtoną

  • Teksto dydis:

Likus vienai dienai iki inauguracijos, 45-uoju JAV prezidentu tapsiantis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį atvyko į Vašingtoną, pasiryžęs per artimiausius ketverius metus pertvarkyti JAV politiką.

Respublikonų milijardierius dieną pradėjo nuo kelių tradicinių žinučių socialiniame tinkle „Twitter“.

„Kelionė prasideda. Aš labai atkakliai dirbsiu ir kovosiu, kad tai būtų didi kelionė Amerikos žmonėms. Neabejoju, kad mes, kartu, PADARYSIME AMERIKĄ VĖL DIDŽIĄ!“ – parašė jis.

Išvykęs iš „Trump Tower“ dangoraižio Manhatane, kur buvo ne tik jo namai, bet ir rinkimų kampanijos būstinė, būsimasis prezidentas pasuko į Niurjorko oro uostą „La Guardia“, kuriame sės į prezidentinės flotilės lėktuvą, palikdamas savo privatų orlaivį.

Penktadienį, prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) užbaigus savo antrąją kadenciją, D.Trumpas iš jo perims garsųjį prezidentinį „Air Force One“ lėktuvą.

15 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku respublikonas padės vainiką Arlingtono nacionalinėse kapinėse, po to persikels per Potomako upę ir sakys kalbą prie Abrahamo Lincolno (Abraomo Linkolno) memorialo – apeigų iki inauguracijos epicentro, kur vyks kantri muzikos koncertai ir bus leidžiami fejerverkai.

Prezidento priesaiką D.Trumpas ištars penktadienio vidurdienį ant Kapitolijaus laiptų – ši data ir vieta numatyta JAV konstitucijoje, nors meteorologai pranašauja lietų. Visą ceremoniją tiesiogiai transliuos ir užsienio šalių televizijos.

Šimtai tūkstančių žmonių, D.Trumpo šalininkų ir priešininkų, plūsta į sostinę stebėti demokratinių apeigų. Dalyvaus daugybė įžymybių, tarp kurių bus ir jo varžovė prezidento rinkimuose Hillary Clinton (Hilari Klinton) bei trys buvę prezidentai.

D.Trumpas „labai trokšta įžengti į Baltuosius rūmus ir pradėti dirbti Amerikos žmonėms“, sakė viceprezidentas 57-erių Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) iš Indianos, uolus krikščionis, konservatyvių pažiūrų.

Naujųjų Amerikos lyderių tonas, stilius, jų prezidentavimo darbotvarkė paprastai išryškėja jau pirmosiomis dienomis, atvykus į Vašingtoną eiti pareigų.

70-metis D.Trumpas, nekilnojamojo turto magnatas, neturintis nei politinės, nei karinės patirties, buvo išrinktas prezidentu iš dalies dėl savo kandumo; jo rėmėjai iš darbininkų klasės pasiuntė jį į federalinės valdžios bastioną, kad užverstų B.Obamos laikotarpiu puslapį ir susprogdintų ligšiolinę politinę padėtį. D.Trumpas pažadėjo veikti, ir greitai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
utėlėti landzbergio šakalai dabar karkitės patys,tai pigiau jums kainuos,nes amerikoi jau prasidėjo maidanas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių