Libija kratosi pagalbos iš užsienio

  • Teksto dydis:

Libijos Nacionalinės vienybės vyriausybės vadovas trečiadienį pareiškė, kad kovai su „Islamo valstybės“ grupuote (IS) jo šalyje nereikalingos sausumos karinės pajėgos iš užsienio.

„Mums nereikia užsienio karių Libijos žemėje“, - interviu Italijos dienraščiui „Corriere della Sera“sakė Fayezas al Sarrajas (Fajezas Saradžas).

Kaip antradienį pranešė dienraštis „The Washington Post“, amerikiečių specialiųjų operacijų pajėgos pirmą kartą pradėjo tiesiogiai remti Libijos kariuomenę, kovojančią su IS grupuote pagrindiniame jos bastione Sirte.

„Mūsų vyrai viską sugeba patys, jei tik turi oro priedangą. Aš prašiau JAV tik oro smūgių, kurie privalo būti labai tikslūs, ribotos trukmės ir geografinės apimties bei atliekami suderinus su mumis“,– sakė jis.

Nacionalinės vienybės vyriausybę palaikančios pajėgos gegužės 12 dieną pradėjo karinę operaciją siekdamos perimti pakrantės miestą Sirtą, esantį už 450 km į rytus nuo Tripolio. Džihadistų bastionu šis miestas tapo praėjusių metų birželį.

Jungtinės Valstijos nuo praėjusio pirmadienio GNA prašymu vykdo oro reidus IS kontroliuojamuose pozicijose.

Remiantis „The Washington Post“ informacija, JAV pajėgos veikia kartu su britų kariuomene, padeda koordinuoti amerikiečių oro atakas ir teikia žvalgybinę informaciją partnerių pajėgoms.

F.al Sarrajas įspėjo, kad IS „naudos visas įmanomas priemones išsiųsti savo aktyvistus į Italiją ir Europą“ ir pareiškė, kad jis „visai nenustebtų sužinojęs, kad jų žmonės slepiasi migrantų laivuose“, plaukiančiuose Italijos krantų link.

Roma leido Jungtinėms Valstijoms naudoti savo bazes ir oro erdvę atakoms Libijoje prieš „Islamo valstybę“.

GNA vadovas sakė galįs „artimiausiu metu vykti į Rusiją“, ir pridūrė, kad jo vyriausybę su Maskva sieja „geri santykiai“, tačiau nenurodė jokių tikslesnių detalių apie galimą vizitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių