Libane S. Hariri palaikė generolo M. Aouno kandidatūrą rinkimams į prezidento postą

  • Teksto dydis:

Buvęs Libano ministras pirmininkas Saadas Hariri (Saadas Hariris) ketvirtadienį palaikė savo politinio varžovo Michelio Aouno (Mišelio Auno) kandidatūrą rikimams į šalies prezidentus ir tuo atvėrė kelią buvusiam armijos vadui į šį aukščiausią šalyje valdžios postą.

„Šiandiene aš skelbiu savo sprendimą paremti generolo Michelio Aouno (Mišelio Auno) kandidatūrą į respublikos prezidento postą“, – sakė S.Hariri.

Savo sprendimą jis laiko būtinu, kad būtų „apgintas Libanas, apginta (politinė) sistema, apginta valstybė, apginti Libano žmonės“.

Gali būti, kad šis palaikymas padės užpildyti Libano prezidento postą, kuris yra neužimtas nuo 2014-ųjų gegužės, itin susiskaldžiusiam parlamentui nesugebėjus lig šiol išrinkti pamainos tuomet kadenciją baigusiam Micheliui Sleimaną (Mišeliui Sleimanui).

Šis palaikymas daugeliui buvo netikėtas – kalbama, kad esama susitarimo, jog S.Hariri vėl taptų premjeru.

Lig šiol sunitas S.Hariri, kurio partija vadovauja Vakarų ir Saudo Arabijos remiama politiniam blokui, griežtai nepritardavo M.Aouno kandidatūrai.

M.Aounas yra susijęs su šiitų judėjimų „Hezbollah“, kurį remia Iranas ir kuris yra išsiuntęs į kaimyninę Siriją kautis prieš prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) režimą.

Dabar savo šalininkams S.Hariri sako palaikyti varžovą nusprendęs todėl, kad visi kiti variantai jau išsemti, o reikia „išsaugoti politinę sistemą, sustiprinti valstybę, atkurti ekonomiką, atsitolinti nuo Sirijos krizės“.

„Mes norime apsaugoti mūsų šalį nuo šios krizės“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių