Lenkų vyskupas: holokaustas - žydų išradimas

Vienas garbingiausių Lenkijos religinių veikėjų, vyskupas Tadeuszas Pieronekas pareiškė, kad holokaustas - žydų išradimas.

Pats vyskupas teisinasi, jog jo žodžius Italijos katalikų naujienų portalas pontifex.Roma išėmė iš konteksto.

„Holokaustas, kaip toks, yra žydų išradimas [it. invenzione ebraica]. Mes taip pat galėtume paskelbti dieną ir daugybės komunizmo aukų atminimui - tada ir katalikai, ir krikščionys buvo persiekiojami“, - teigė vienas iškiliausių Lenkijos vyskupų.

Jis pridūrė, o būtent tai ir sukėlė žydų pasaulio pasipiktinimą, jog Holokaustas yra dažnai naudojamas kaip Izraelio „propagandos ginklas“.

Krokuvos vyskupas teigė, kad „daugumą mirusiųjų koncentracijos stovyklose yra žydai, tačiau ten taip pat mirė lenkai, čigonai, italai ir katalikai. Taigi nereikia šios tragedijos pavogti vardan propagandos“.

„Tačiau jie, žydai, turi gerą spaudą, turi galingą finansinį užnugarį - be galo galingą ir dar besąlyginę Amerikos paramą. Tai sukelia tam tikrą aroganciją, kuri, mano manymu, yra nepakenčiama“, - tęsė vyskupas A. Pieronekas.

Krokuvos vyskupas teigė, kad palestiniečiai yra Izraelio neteisybės aukos.

„Matant Gazos sienos fotografijas galime spręsti apie kolosalų neteisingumą, nukreiptą prieš palestiniečius, su kuriais elgiamasi kaip su gyvuliai ir kurių teisės pažeidžiamos“, - sakė Lenkijos vyskupas.

Pats vyskupas teigia, kad šeštadienį interviu paviešinęs Italijos katalikų naujienų portalas jo žodžius iškraipė.

„Nemačiau atspausdinto interviu varianto ir jo neautorizavau. Tačiau, jei tikėsime tuo, ką praneša žiniasklaida, paskutinis interviu variantas buvo žurnalisto idėja, o pats tekstas yra pilnas miglotų teiginių“, - Krokuvos vyskupą cituoja Lenkijos radijas.

Šis „neautorizuotas interviu“ pasirodė likus dviem dienoms iki Holokausto minėjimo jubiliejaus sausio 27-ąją.

Į 65-ąsias Aušvico išlaisvinimo metines turi atvykti ir Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu.


Šiame straipsnyje: Pieronekasholokaustas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių