Lenkijos vadovai nepasidalija Briuselio

Į ES viršūnių susitikimą vyks abu Lenkijos vadovai – prezidentas Lechas Kaczynskis ir premjeras Donaldas Tuskas. Tačiau abiems politikams Briuselyje gali nepakakti vietos.

Kaip skelbia Lenkijos dienraštis "Gazeta Wyborcza“, D.Tuskas ir L.Kaczynskis patys vienas kitą pakvietė į ES viršūnių susitikimą. Be to, sugedus L.Kaczynskio lėktuvui, premjeras jam užleidžia savąjį, o pats į Briuselį vyks privačios aviakompanijos lėktuvu.

Bet tuo draugiškumas ir baigiasi. Nors Lenkijai, kaip ir likusioms ES šalims, viršūnių susitikime skirtos dvi vietos, į Briuselį keliauja ne tik D.Tuskas ir L.Kaczynskis, bet ir užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis, o galbūt ir finansų ministras Jacekas Rostowskis. Vis dėlto prezidentūra dienraštį užtikrino, kad "karo dėl kėdžių“ nebus – esą prezidentas svarbiausių diskusijų metu turėtų užleisti vietą D.Tuskui arba vienam iš minėtųjų ministrų. "Problemų nebus, prezidentas bendradarbiaus su vyriausybe“, - užtikrino Piotras Kownackis, nuverstas iš koncerno "PKN Orlen“ vadovo kėdės, tačiau radęs prieglobstį L.Kaczynskio komandoje.

Tačiau problemų veikiausiai bus. Mat visai Lenkijos delegacijai skirta 17 vietų, o vien su L.Kaczynskiu į Briuselį keliauti ruošiasi net 20 žmonių, „Gazeta Wyborcza“ žiniomis, tarp jų bus ir po įvykių Gruzijoje nušalintas prezidento apsaugos viršininkas Krzysztofas Olszowiecas. "Kažkas, matyt, suklydo ir įtraukė jį į sąrašą“, – teisinosi P.Kownackis.

Į Briuselį vyksta ir Lietuvos delegacija. Ačiū Dievui, be cirkų.


Šiame straipsnyje: delegacijaLenkaiBriuselis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių