Lenkijos turizmo organizacijos vadovas atleistas dėl komentaro apie Aušvicą

  • Teksto dydis:

Lenkijos turizmo ministras trečiadienį paskelbė atleidžiantis nacionalinės turizmo organizacijos vadovą, kai šis pasakė norįs iš ekskursijų užsienio žurnalistams išbraukti Aušvico memorialą ir žydų istorijos muziejų.

Witoldas Bankas (Vitoldas Bankas) „Twitter“ paskelbė atleidžiąs Lenkijos turizmo organizacijos vadovą Mareką Olszewskį (Mareką Olševskį) iš pareigų dėl jo „skandalingų komentarų“, paskelbtų trečiadienio „Gazeta Wyborcza“ numeryje.

Laikraštis citavo M.Olszewskį, kuris sakė norįs „garsinti Lenkijos kultūros vertybes“ ir, kad „nereikia rodyti vietų ir įvykių, susijusių su kitų valstybių istorija“.

Pasak dienraščio, M.Olszewskis iš užsienio žurnalistams skirtos ekskursijos programos pašalino buvusią nacių mirties stovyklą Aušvicą ir POLIN Lenkijos žydų istorijos muziejų Varšuvoje.

„Aušvicas ne turizmo produktas, o kančios ir gilių apmąstymų vieta, o mūsų tikslas garsinti Lenkiją kaip turistų lankytiną vietą“, – sakė M.Olszewskis.

Per antrąjį pasaulinį karą daugiau nei milijonas žmonių, daugiausiai žydų, taip pat ir lenkų, rusų bei kitų tautybių žmonių, buvo nužudyti Aušvice.



NAUJAUSI KOMENTARAI

HERBERT

HERBERT portretas
kiek zinau is pradziu t. y. 1945 metais ausvice buvo nuziudita 5 milijjonai zydu o dabar ir vos milijona tesugraibo? praeis dar keleta metü ir nuzüdytu zydu liks tik puse milijono.zydai visur savo tevynainiu aukas padaugina 5 kartus.

...

... portretas
Tai lenkai Aušvicą nori išbraukt iš turizmo maršrutų ir vėl jį paverst 'veikiančia įmone'?..

ji

ji portretas
As irgi neinu i 9 forto.muzieju net siurpau eina .aplenkiu ta vieta .tai va
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių