Lenkijos Senato pirmininko Rusija neįsileidžia į B. Nemcovo laidotuves

  • Teksto dydis:

Lenkijos Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius (Bogdanas Borusevičius) pirmadienį pareiškė, kad Rusija neišdavė jam vizos vykti į opozicijos lyderio Boriso Nemcovo laidotuves, kuris penktadienį vėlai vakare buvo nušautas Maskvos centre.

„Norėčiau pagerbti velionį Borisą Nemcovą ir visus rusus, kurie galvoja taip kaip jis. Bet aš ką tik sužinojau, kad Rusijos valdžia neleis man dalyvauti laidotuvėse Maskvoje“, – sakė B.Borusewiczius, kuris komunistiniu laikotarpiu buvo atkaklus disidentas ir vienas Lenkijos antikomunistinio judėjimo„Solidarumas“ įkūrėjų.

„Atsisakymas išduoti vizą Senato pirmininkui Borusewicziui yra kerštas už tai, kad Rusijos parlamento pirmininkei Valentinai Matvijenko taikomos ES sankcijos“, – parašė socialiniame tinkle „Twitter“ Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Marcinas Wojciechowskis (Marcinas Voicechovskis).

Tuo tarpu Lenkijos prezidento Bronislawo Komorowskio (Bronislavo Komorovskio) padėjėjas Janas Litynskis sakė naujienų agentūrai AFP, kad jam leista dalyvauti B.Nemcovo laidotuvėse.

„Aš vykstu. Aš atstovausiu Lenkijos prezidentui tuose (gedulinguose) renginiuose“, – sakė J.Litynskis.

„Rusija neteko didžio žmogaus, didžio demokrato ir Lenkijos draugo“, – pridūrė jis.

Tiek B.Borusewiczius, tiek B.Komorowskis ir J.Litynskis buvo balsingi Lenkijoje sovietų atnešto komunizmo oponentai iki taikaus šio režimo žlugimo 1989 metais.

Iš Lietuvos oficialių asmenų B.Nemcovo laidotuvėse dalyvaus užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, o iš Latvijos – buvusi Latvijos užsienio reikalų ministrė Sandra Kalnietė.

Šios šalys, savo laiku patyrusios sovietų priespaudą, o dabar ES ir NATO narės, yra balsingiausi Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos 2014 metais kritikės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
su jusu komentaru sutinku

va taip

va taip portretas
O ka jam ten daryti,ka prezidento laidotuves? Jei nebutu nemcovo uzmuse-jo ir pavarde zmones pradejo uzmirsti.Uzmuse-blogai,reikia rasti kas tai padare.O taip palaidoti ir po pors menesiu zmones uzmirs kad toks buvo,ir jokiu opozicijos lyderiu jis nebuvo.Valdziai nemaiso,nei ryzkovas,nei kasjanovas,nei kasparovas.Juo labiau nemaise nemcovas,nes visada lauke kad ji pakvies i vyriausybe,zmogus buvo net labai ne kvailas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių