Lenkijos prokuratūra tiria šalies piliečio žūties Strasbūre aplinkybes

  • Teksto dydis:

Lenkijos prokuratūra pradėjo tirti išpuolį Strasbūre, kurio aukomis tapo penki žmonės, tarp jų - Lenkijos pilietis Bartoszas Niedzielskis. Tai trečiadienį žurnalistams pranešė Lenkijos prokuratūros atstovė spaudai Ewa Bialik.

„Lenkijos prokuratūros Lodzės skyrius tiria masinį teroro aktą, įvykdytą gruodžio 11 d. Strasbūre, dėl kurio žuvo Lenkijos pilietis“, - sakė ji.

Anot E. Bialik, Lenkija paprašė Prancūzijos teisinės pagalbos.

29 metų Cherifas Chekattas, kuris anksčiau policijai buvo žinomas kaip nusikaltėlis recidyvistas, gruodžio 11 d. vakare ėmė šaudyti į žmones Strasbūro gatvėse šalia miesto kalėdinės mugės. Išpuolio aukomis tapo penki žmonės, dar 11 buvo sužeisti. Ch. Chekattas buvo nukautas gruodžio 13 d. per policijos ir kariuomenės operaciją.

Televizijos kanalo BFM duomenimis, užpuolikas buvo teroristinės „Islamo valstybės“ grupuotės smogikas.

Kaip praneša laikraštis „Gazeta Wyborcza“, B. Niedzielskis buvo tarp grupės jaunuolių, kurie neleido ginkluotam vyrui patekti į pilnutėlį klubą, kur tuo metu vyko koncertas. Lenkas buvo šūviu sužeistas į galvą ir kelias dienas ligoninėje kovojo dėl savo gyvybės. Sekmadienį jis mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: "... buvo tarp grupės jaunuolių, kurie neleido ginkluotam vyrui patekti į pilnutėlį klubą..." - ir pas mus visokie 'atbėgėliai' pradėjo jėga į klubus vežtis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių