Lenkijos atsakas Britanijai: ES migracijos taisyklės – raudona linija

  • Teksto dydis:

Lenkija perspėjo britų ministrą pirmininką Davidą Cameroną (Deividą Kameroną) dėl jo planų reformuoti Europos Sąjungos (ES) migracijos taisykles siekiant apriboti atvykstančiųjų skaičių ir sakė, jog tai yra „absoliuti raudona linija“.

Praėjusią savaitę D.Cameronas pristatė pasiūlymus, tarp jų – pašalpų ES migrantams atidėjimą ketveriems metams ir ES migrantų deportavimą, jei jie per šešis mėnesius nesusiranda darbo.

Tiems pasiūlymams reikėtų keisti ES sutartis.

„Tai absoliuti raudona linija – kad nebūtų diskriminavimo pilietybės pagrindu“, – pirmadienį vakare BBC laidai „Newsnight“ sakė Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Rafalas Trzaskowskis (Rafalas Tšaskovskis).

„Kai kalbama apie taisyklių keitimą ES, kai kalbama apie socialinę paramą ir taip toliau, kai kalbama apie esamų įstatymų pakirtimą, mes, akivaizdu, reaguosime gana griežtai, – sakė jis. – Mes prieštarausime“.

D.Cameronas jaučia spaudimą prieš 2015 metų gegužę įvyksiančius visuotinius rinkimus, Jungtinėje Karalystėje didėjant paramai JK nepriklausomybės partijai (UKIP), kuri nepritaria masinei imigracijai ir ragina Britaniją išstoti iš ES.

Lenkai yra tarp tų ES piliečių, kurių daugiausiai atvyksta į Britaniją ieškoti darbo.

Praėjusią savaitę sakydamas kalbą D.Cameronas pažymėjo, kad jo siūlomos reformos yra „raudona linija“ Britanijai, ir užsiminė, kad reformų nebuvimas galėtų sukelti grėsmę jos ES narystei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių