Lenkijos arkivyskupas mirė Vatikanui nepradėjus nagrinėti bylos dėl pedofilijos

  • Teksto dydis:

Buvęs Lenkijos arkivyskupas Jozefas Wesolowskis (Juzefas Vesolovskis), turėjęs tapti pirmuoju Katalikų Bažnyčios hierarchu, stojusiu prieš Vatikano teismą dėl įtariamos pedofilijos, mirė praeitą naktį, penktadienį pranešė vienas Vatikano šaltinis.

67 metų J.Wesolowskis, kurio bylos nagrinėjimas buvo atidėtas praeitą mėnesį dėl pašlijusios sveikatos, turėjo tapti pirmuoju aukšto rango dvasininku, stojusiu prieš Vatikano teisingumo sistemą, kurią pertvarkė popiežius Pranciškus, atsižvelgdamas į gausius kaltinimas dėl kunigų vykdomo vaikų lytinio išnaudojimo.

J.Wesolowskis anksčiau buvo pašalintas iš pareigų pagal Vatikano kanonų teisės procedūras, bet jam taip pat grėsė įkalinimas, jeigu jį kaltu būtų pripažinęs civilinis tribunolas.

Neseniai vadovaujant Pranciškui atlikti Vatikano teisės kodeksų pakeitimai leido prokurorams išplėsti bylą prieš J.Wesolowskį.

Be kita ko, dvasininkui buvo iškelti kaltinimai dėl, anot prokuroro, didžiulio kiekio vaikų pornografijos, laikytos dviejuose J.Wesolowskio kompiuteriuose.

Dalis tos medžiagos buvo rasta po to, kai J.Wesolowskis buvo atšauktas į Vatikaną 2013 metais, pasklidus gandams, kad jis lytiškai išnaudojo berniukus batų valytojus prie jūros krantinės San Dominge, Dominikos Respublikos sostinėje.

Ši byla buvo itin opi, nes J.Wesolowskis buvo ne eilinis kunigas, o tiesioginis popiežiaus atstovas, įšventintas į kunigus ir vyskupus savo tėvynainio, velionio lenko popiežiaus Jono Pauliaus II, dabar paskelbto šventuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baba

Baba portretas
Prakeiktieji šventeivos. O kiek jų tokių apkasuose sėdi. Kada gi ta šėtono imperija grius ir baigs piktinti žmones! Ženytis leistų ir to absurdo nebūtų. Kastruoti visus juos!

Tinas

Tinas portretas
Manau,laiku uzsilenke,butu daug triuksmo buve.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių