Lenkijoje Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimo vieta perkelta į Varšuvą

  • Teksto dydis:

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) perkėlė kitą mėnesį numatyto Centrinės ir Rytų Europos šalių viršūnių susitikimo vietą iš pietvakarių Lenkijos Vroclavo miesto į Varšuvą dėl numatomo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) dalyvavimo jame.

Trijų jūrų iniciatyvos susitikime liepos 6-7 dienomis dalyvaus 12 šalių lyderiai. Jame vyks derybos dėl regiono stiprinimo plėtojant energetinius ir infrastruktūrinius ryšius regione, nusidriekusiame nuo Baltijos šiaurėje iki Adrijos ir Juodosios jūrų pietuose ir rytuose.

Baltieji rūmai patvirtino, kad prezidentas D.Trumpas priims Lenkijos kvietimą ir liepos 6 dieną taip pat dalyvaus šiame susitikime prieš pat Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą, kuris liepos 7-8 dienomis vyks Vokietijos mieste Hamburge.

Lenkijos prezidentas A.Duda antradienį pranešė, kad dėl „logistinių ir saugumo priežasčių“ viršūnių susitikimas yra perkeliamas iš Vroclavo į Lenkijos sostinę Varšuvą.

Pasak A.Dudos, jis suteiks galimybę regiono lyderiams susitikti su D. Trumpu. Trijų jūrų iniciatyva geografiškai jungia 12 valstybių: Lietuvą, Latviją, Estiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Vengriją, Austriją, Slovėniją, Kroatiją, Rumuniją ir Bulgariją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių