Lenkijoje prasideda bendros lenkų ir NATO karių pratybos

  • Teksto dydis:

Lenkijos kariuomenė trečiadienį pradeda didžiausias savo karines pratybas sausumoje, jūroje ir ore, kuriose dalyvaus ir NATO kariai, pranešė lenkų visuomeninis radijas.

Iš viso pratybose „Dragon 17“, kurios vyks keliuose kariniuose mokomuosiuose kompleksuose, dalyvaus 17 tūkst. karių ir 3 500 karinės technikos vienetų.

Gynybos viceministras Michalas Dworczykas (Michalas Dvorčykas) lenkų visuomeniniam radijui sakė, kad šių pratybų tikslas yra sukoordinuoti bendradarbiavimą tarp Lenkijos ir sąjungininkų pajėgas pavojaus atveju.

Nors „Dragon 17“ yra nacionalinės pratybos, bet dalyvauti jose buvo pakviesta karių iš NATO ir kitų šalių partnerių, įskaitant Jungtines Valstijas, Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Italiją, Slovakiją, Bulgariją, Rumuniją, Lietuvą, Latviją, Gruziją bei Ukrainą.

Pratybose pirmąkart dalyvaus naujosios lenkų Teritorijos gynybos pajėgos bei šioje šalyje dislokuoti NATO daliniai, padedantys stiprinti rytinį Aljanso sparną.

Pratybos „Dragon 17“ yra gynybinio pobūdžio; per jas kariai treniruosis atremti potencialią ataką ir reaguoti į grėsmes – tiek įprastas, tiek hibridines, nurodė kariškiai.

Pratybos oficialiai bus atidarytos trečiadienio popietę netoli Varšuvos esančiame Zegžės ryšių centre.

Tuo tarpu trečiadienį oficialiai baigiasi bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos „Zapad 2017“, sukėlusios nemažai nerimo Vakarams ir NATO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių