Lenkija žada neatsisakyti zloto

  • Teksto dydis:

Artėjant Europos Sąjungos (ES) aukščiausiojo lygio susitikimui, kuriame bus svarstoma „skirtingų greičių“ ES idėja, siejama su naryste euro zonoje, Lenkijos premjerė antradienį pareiškė, kad šalis neatsisakys savo dabartinės  nacionalinės valiutos.

„Lenkijai yra naudingiau išsaugoti savo valiutą – zlotą“, – per pokalbį internetu pareiškė Beata Szydlo (Beata Šydlo) ir pridūrė, kad Varšuva „neplanuoja“ prisijungti prie ES bendros valiutos zonos.

Šį savaitgalį Romoje įvyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime ES vadovai svarstys bloko ateitį po „Brexit“. Manoma, kad ES galiūnės Vokietija ir Prancūzija pritars šiam „skirtingų greičių“ požiūriui. Abi šios šalys yra sakiusios, kad bendros valiutos bloko narės integraciją galėtų stiprinti greičiau už kitas nares.

Tuo tarpu Lenkija, didžiausia Vidurio Europos ekonomika, nerimauja, kad būdama tarp devynių dabartinių euro zonai nepriklausančių narių gali būti palikta nuošalyje, jeigu eurą įsivedusios šalys didins savo integraciją.

Įtakingas Lenkijos valdančiosios dešiniojo sparno partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) seniai tvirtina, kad Lenkija nori likti Europos Sąjungoje, bet atmeta bet kokias nevienodo integracijos lygio Europos bloke sampratas.

ES lyderiai kovo 25 dieną susitiks Romoje paminėti ES 60-ųjų įkūrimo metinių ir tikisi, kad šis momentas akcentuos bloko vienybę Didžiajai Britanijai rengiantis inicijuoti ES sutarties 50-ąjį straipsnį ir taip pradėti dvejus metus truksiantį išstojimo procesą.


Šiame straipsnyje: LenkijaBeata Szydlozlotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
protingas lenku zingsnis ir neveltui visi /chalopai/ vaziuoja pas pan /s torbeckoi/ apsipirkti nes neturi nei proto nei sazines

aaaaaaa

aaaaaaa portretas
Istikruju pagarba ;valdzia gerbia savo sali ir zmones -viskas daug pigiau ekonomika stabili netgi lietuviska degtine ten pigiau kaip pas mus .O kas mums trugdo ?

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba Lenkams, gerai ,kad gerbia savo valiutą, ją didžiuojasi ir nepataikauja ES reikalavimams...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių