Lenkija švenčia Kariuomenės dieną, ragina įkurti nuolatinę JAV karinę bazę

  • Teksto dydis:

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) trečiadienį per Kariuomenės dienos proga surengtą paradą išreiškė viltį, kad jo šalyje atsiras nuolatinė JAV karinė bazė.

Per didžiulį karinį paradą buvo surengtas aviacijos šou, žmonės žygiavo vilkėdami Napoleono laikų uniformas.

Lenkija būgštauja, kad Rusija neatnaujintų agresijos prieš Rytų Europą. A. Duda per trečiadienio šventę pareiškė, kad nuolatinis amerikiečių karių buvimas „atgrasytų bet kokį potencialų užpuoliką“.

Dabar regione yra vykdoma rotacinių pajėgų programa, pagal kurią amerikiečių kariai tarnauja Lenkijoje ir kitose NATO rytinio sparno valstybėse tam tikrą laikotarpį, o vėliau grįžta į savo bazę Jungtinėse Valstijose.

A. Duda pabrėžė, kad jei leis ekonomika, jis norėtų, jog Lenkija gynybos biudžetą padidintų iki 2,5 proc. savo bendrojo vidaus produkto. Varšuva jau yra pasiekusi NATO nustatytą tikslą skirti gynybos reikmėms 2 proc. BVP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Atsakysiu trumpai Stalinas dulkino Alilujevą,bet paskui nušovė.

to Zelemunčikas

to Zelemunčikas portretas
..Šią rugpiūčio dieną, 1945 metais Lietuvos Suvalkus Stalinas ,,atrėžė'' lenkam... Stalinas-"rediska"(blogas zmogus), bet-LTSR- ui(Lietuvai) podovanoja: Vilno krasta su Vilno, Druskenikus ir Memel su krastu!!! Tas "rediska"!!! net ir VISA, dabartine kaliningrado krasta su Kionigsbergo norejo podovanoti. LTSR-rui. bet,komunistas A.Sneckus, kazkodel to ..nepanorejo ? O KODEL nepanorejo?:))VAU.. "kokia didziule" dabar butu dabartine Lietuva...:))))

turas

turas portretas
Tie,kuriems jankiai labai nepatinka,aisku laukia skeltanagiu is rytu.Pyksta,kad mongolu ordos negales uzimti Lietuvos,nes gaus nuo jankiu i pasirdzius.Nebeateis jau rusiskas maras i Lietuva,nebent sernu pagalba per miska.....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių