Lenkija pirmoji regione importuos amerikietiškas suskystintąsias dujas

Lenkija teigia būsianti pirmąja regiono šalimi, importuosiančia amerikietiškas suskystintąsias dujas. Lenkijos valstybinė dujų bendrovė pasirašė pirkimo sutartį su Amerikos energetikos kompanija „Cheniere Energy“.

Pasak sutartį su JAV energetikos kompanija pasirašiusios  Lenkijos  valstybinės dujų bendrovės PGNIG  valdybos pirmininko Piotro Wozniako,  tanklaivis  iš Luizianos Svinouistės uoste įsikūrusį  SGD  terminalą  turėtų  pasiekti iki  birželio vidurio.

Lenkų bendrovės  vadovas nesutiko, kol sutartis neįgyvendinta,  atskleisti nei  įsigyto  SGD kiekio, nei kainos, pareikšdamas, kad pirkta „už gerą kainą“.

Jis taip pat pabrėžė, kad tai pirmas Amerikos dujų  importas  ne tik į Lenkiją, bet į visą Šiaurės Europą, ir istorinis momentas lenkų įmonei, įgyvendinant  šalies  ūkio saugumą ir konkurencingumą  užtikrinančio  dujų tiekimo diversifikacijos strategiją.

„Įgijome naują SGD prekybos partnerį, o  Šiaurės Amerika  tampa dar vienu regionu, iš kurio, po Artimųjų Rytų ir Norvegijos,  pirksime šią žaliavą“, – sake P. Wozniakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė

Realybė portretas
"Lietuva" privalo aplenkti lenkus ir pirma atsivežti beprotiškai brangių JAV skalūnų dujų. Po to jau veltui parduoti kaimynams (nes jie brangiai nemokės), o iš vietinių gyventojų bei įmonių "nudirti kailį". Po to džiugautis kokie esame šaunuoliai ir pirmaujantys Europoje JAV subinlaižiai. Tai primena Kijevo subingalvių valstybės valdymo politika: - "nesvarbu, kad pačių dega tvartas svarbu kad kaimyno dega"

klp

klp portretas
...ne rusai vargsai,o tu.Pries rasidamas nesamones gal paskatik economy news pirma.Beveik visa Europa perka dujos is Rusijos. Lenkija 2016 importavo ...11,07 mlrd.cub. m is Rusijos ir tik planuoja...pakartosiu planuoja atsisakiti duju, tiktais 2022 !...

Vargšai rusai

Vargšai rusai portretas
Ne tik jie patys, bet ir jų dujos pasidarė nepageidaujami.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių