Lenkija paskelbė sankcijas 365 baltarusiams

  • Teksto dydis:

Lenkija pirmadienį paskelbė naujas sankcijas 365 baltarusiams, įskaitant daugiau kaip 150 parlamento Minske narių.

„Šie asmenys propagavo Baltarusijos režimą, taip pat dalyvavo įteisinant ir remiant Minsko valdžios represinę politiką“, – teigė Lenkijos vidaus reikalų ministerija.

Ji pridūrė, kad tai buvo atsakas į „drakoniško nuosprendžio Andrzejaus Poczobuto (Andžejaus Počobuto) byloje patvirtinimą“.

Lenkų ir baltarusių žurnalistui A. Poczobutui buvo skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė už kritišką poziciją autoritarinio šalies lyderio Aliaksandro Lukašenkos režimo atžvilgiu.

Penktadienį Baltarusijos teismas atmetė jo apeliaciją ir paliko galioti nuosprendį.

Savo ruožtu Lenkija įvedė naujus apribojimus 365 Baltarusijos piliečiams, įskaitant 159 įstatymų leidėjus, dešimtis teisėjų, vietos pareigūnus, taip pat sportininkus ir režimą remiančius žurnalistus.

Ministerija teigė, kad visiems nubaustiesiems bus uždrausta įvažiuoti į Lenkiją ir Europos Sąjungos Šengeno laisvo judėjimo zoną, o jų turtas bus įšaldytas.

Sankcijos taip pat bus taikomos „asmenims, atsakingiems už nelegalios migracijos į Lenkiją ir Baltijos šalis organizavimą“, sakoma ministerijos pranešime.

Varšuva kaltina Baltarusiją, pagrindinę Rusijos sąjungininkę, organizuojant migrantų antplūdį į Lenkiją, ir pasienyje pastatė plieninę sieną, kad užkirstų kelią neteisėtam sienos kirtimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių