Lenkija ir Rusija susitarė dėl pasienio bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Rusija ir Europos Sąjunga susitarė pratęsti pasienio bendradarbiavimo programą „Lenkija-Rusija“, nurodoma ES atstovybės Rusijos Federacijoje tinklalapyje.

Apsikeitimas pasirašytais dokumentų dėl programos finansavimo ir jos realizavimo penktadienį įvyko Ekonominės plėtros ministerijoje Maskvoje.

Pranešime nurodoma, kad programa „Lenkija-Rusija 2014–2020 metams“ bus skirta populiarinti vietos kultūrą ir išsaugoti istorinį paveldą, saugoti aplinką, didinti regionų prieinamumą, vystyti tvarius ir klimatinėms sąlygoms atsparius tinklus bei transporto ir ryšių sistemas, vystyti pasienio kontrolės ir saugumo užtikrinimo sistemas bei valdyti gyventojų judėjimą ir migraciją.

„Bendras programos biudžetas, įskaitant ir partnerių finansavimą, sudaro 62,4 mln. eurų. Biudžetas bus sudarytas iš trijų sumų po 20,8 mln. eurų, kurias skiria Europos regioninės plėtros fondas, Europos kaimynystės priemonė ir Rusijos Federacija“, – nurodoma pranešime.

Kaip žinoma, praėjusių metų rugsėjį startavo ir pasienio bendradarbiavimo programa „Lietuva-Rusija“ iki 2020 metų, kurios bendras finansinių įnašų mastas sudaro 25 mln. eurų.

Ankstesnės bendradarbiavimo programos „Lietuva-Lenkija-Rusija“ įgyvendinimo metu nuo 2007 iki 2015 metų Kaliningrado srityje buvo realizuota 60 projektų, kuomet buvo įrengti valymo įrenginiai, kanalizacijos tinklai, rekonstruoti keliai, pastatyta sporto, gydymo ir kultūros objektų. ES lėšos sudarė 121 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių