Lenkija blokuos ES biudžetą, jei nebus rastas „visai ES palankus sprendimas“

Lenkija yra pasiryžusi vetuoti ES biudžetą ir ekonomikos gaivinimo po koronaviruso pandemijos fondą, jei to prireiks, Vokietijos kanclerei Angelai Merkel pareiškė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.

„Pasakiau kanclerei, kad Lenkija tikisi tolesnio darbo ieškant kuo greitesnio sprendimo“, – feisbuko paskyroje rašė M. Morawieckis.

„Taip pat patvirtinau mūsų pasirengimą vetuoti naują biudžetą, jei nerasime sprendimo, kuris būtų palankus visai ES, o ne tik kai kuriems jos nariams“, – teigė Lenkijos premjeras.

Į svarstomą ES biudžetą yra įtrauktas mechanizmas, leisiantis skiriamą finansavimą susieti su teisės viršenybės principų laikymusi ES valstybėse narėse. Tam aršiai prieštarauja Lenkija ir Vengrija, kurias Europos Komisija (EK) tiria dėl galimo kišimosi į teismų sistemą.

Lenkija ir Vengrija anksčiau blokavo 1,8 trln. eurų dydžio ES biudžeto ir ekonomikos gaivinimo fondo priėmimą.

„Lenkija nuosekliai laikosi pozicijos, kad ES taisyklės turi atitikti ES sutartis ir Europos Vadovų Tarybos sprendimus“, – tikino M. Morawieckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Pyderai tie lenkai o tu esi daunas ju myletojas nes Lietuva ši karta daugiausia išlošia o lenkai spyga už tai ir blokuoja.

zinantis

zinantis portretas
Lenkai saunuoliai. supranti kad primus pagalbos po COVID gelbejimosi fonda. visos valstybes tures skolintis. skolintis musu vaiku saskaita, kas savaime yra ABSURDAS. procentai butu mokami jau nuo sausio men. o paskola butu pradedami moketi 2028-2035.kalbame apie labai didelius plovimui ruosiamus pinigus, kurios grazinti tures musu vaikai kiekvienas asmeniskai pakeltu mokesciu forma. kodel Lietuvos prostitutionen spauda apie tai nepraso?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių