Lenkės vis dažniau smurtauja prieš savo vyrus

Smurtas lenkų šeimose nėra labai retas reiškinys, tačiau ir policija, ir sociologai pastaruoju metu pastebėjo naują tendenciją - vis dažniau prieš savo vyrus pradėjo smurtauti žmonos.

Vidutiniškai per metus į policiją dėl smurto kreipiasi apie 80 tūkst. moterų, bet pernai buvo gauta ir maždaug 12 tūkst. skundų iš vyrų. Tai beveik 30-čia proc. daugiau nei prieš dvejus metus, rašo dienraštis "Metro".

Tokius duomenis patvirtina ir medikai. Pasak Varšuvos fondo "Akcija" vadovo Roberto Kucharskio, "vyrai dažnai gėdijasi prisipažinti, jog yra mušami savo žmonų, tačiau vis dažniau kreipiasi į psichoterapeutus ieškodami pagalbos".

Varšuvoje jau veikia kelios grupinės terapijos sekcijos vyrams, kur bandoma atkurti jų žmogiškąjį orumą. Medikai pastebi, jog šeiminio smurto aukomis tampa gerai išsilavinę, daug uždirbantys vyrai.

Varšuvos policijos komendantūra smurto aukoms yra užvedusi specialią kartoteką, o apylinkių įgaliotiniai kartą per mėnesį susitinka su smurtą šeimoje patiriančiais vyrais ir moterimis. Jeigu smurtas kokioje nors šeimoje tęsiasi, byla perduodama teismui.


Šiame straipsnyje: smurtas šeimoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių